Nå er salget bekreftet

Overgangssummen og papirarbeidet er nå i orden, og Gilbert Koomson (26) er offisielt klar for tyrkiske Kasimpasa.

Annonse:

Klubbene ble enige om en overgang før forrige helg, etter lengre tids spekulasjoner. Fredag for en uke siden reiste Koomson til Tyrkia for å gjennomføre den medisinske testen, og han signerte avtalen med Kasimpasa mandag denne uken.

– Vi har ikke kunnet bekrefte overgangen før nå, rett og slett fordi vi har ventet til vi har hatt pengene på konto og til vi har frigitt spillerlisensen, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, og legger til at det eneste som gjenstår er godkjenning av papirarbeidet fra FIFA.

Underveis i overgangsspekulasjonene har det vært støy utad mellom Brann og Koomson, men Soltvedt forklarer at partene skilles som venner.

– Det gikk en kule varmt på et tidspunkt, men vi har pratet sammen, og jeg og Gilbert har ordnet opp. Vi har hele tiden vært klare på at så lenge det kom bud som tilsvarte Gilberts markedsverdi, ville vi lytte til det, sier Soltvedt.

Han vil ikke gå i detaljer på salgssummen, men Brann sitter igjen med betydelig mer enn de betalte for Koomson da han kom til Brann fra Sogndal før 2018-sesongen. 26-åringen fikk 78 kamper i Brann-drakten og scoret elleve mål. Åtte av dem denne sesongen.

– Jeg vil takke lagkameratene, trenerne og supporterne for tiden i Brann. De har gjort mye for meg, både på og utenfor banen og jeg vil fortsette å støtte dem, sier Koomson selv.

Annonse fra Eliteserien: