Møter Sogndal i 3. runde

NFF har besluttet av Brann skal ha bortekamp mot Sogndal i 3. runde i cupen.

Annonse:

Etter å ha slått Arna-Bjørnar 6-1 og Åsane 2-0 er Brann klar for neste oppgave. Belønningen for de to lagene som går hele veien er finale på Ullevaal søndag 8. desember.

Det er sikkert litt tidlig å bestille Oslo-tur allerede. Det holder å ta turen til Sogndal der Brann altså skal spille 3. rundekamp. Kampen er satt opp 19. juni.

Branns sportssjef Rune Soltvedt ser frem til et nytt klassisk vestlandsderby inne i fruktbygden:

- Dette er cupen i 1976 på nytt igjen. Det er ikke finale denne gang, men det kan bli et skikkelig spennende oppgjør, sier han.

Feiret på fergen sist

Brann og Sogndal har møttes i serien en rekke ganger, og det har vært dramatiske oppgjør med trøkk både på banen og på tribunene. Soltvedt husker godt 3-2-seieren på Fosshaugane i mai 2017 og feiringen med fansen på fergen hjemover.

- Det var ellevilt. Nå håper vi mange bergensere tar turen innover på cupkampen for å heie på oss, pluss de mange sogningene som holder med oss, smiler sportssjefen.

Sogndal er i OBOS-ligaen for øyeblikket og ligger på 13. plass etter en litt vrien start på sesongen. Laget trenes av tidligere Brann-kaptein Eirik Bakke og har flere tidligere Brann-spillere på laget, blant andre Eirik Birkelund.

Hos Brann er Gilbert Koomson, Taijo Teniste, Petter Strand og Azar Karadas alle tidligere Sogndal-spillere. 

Dersom Brann slår ut Sogndal får de cupkamp igjen allerede 26. juni. Oppgjørene fra og med 4. runde trekkes.

Annonse fra Eliteserien: