Mot lysere tider på Stadion

Det er lenge siden Stadion lyste opp på denne måten. Nå er det LED som gjelder!

Annonse:

Bildet over er hentet fra 1973, første gang Stadion fikk flomlys. Nå, 46 år senere, er arbeidet med å montere LED-belysning i gang.

Det er mange fordeler med LED-lys, blant annet mindre vedlikehold, lengre levetid og lavere strømforbruk. I tillegg gir det et «arbeidslys» for spillerne som er særdeles godt og jevnt, og ikke minst et lys som er TV- og publikumsvennlig, blant annet fordi det ikke blender. Dessuten er det miljøvennlig.

Det er Musco som blir leverandør av de nye LED-lysene på Stadion. De har blant annet levert utstyr til Arsenals hjemmebane Emirates. Storklubber som Southampton og Tottenham har også benyttet Musco, og det samme har kjente arenaer som Twickenham Stadium, Manchester Arena og Wimbledon’s Centre Court.

Passet inn i byggeprosessen

Branns daglige leder Vibeke Johannesen forteller at det er byggingen av den nye Fjordkraft-tribunen som gir Brann muligheten til å gjøre denne viktige investeringen.

- Det er praktisk for oss å ta dette løftet nå som en ny langside reises og det gamle anlegget måtte ned. De gamle lysene trengte uansett fornying, og økonomien i prosjektet ga oss litt handlingsrom, forteller hun.

Stadion fikk sitt første flomlys til 1973-sesongen da klubben skulle spille europacup for første gang. Den gang kostet det totalt 826.000 kroner og ble finansiert ved at en ekstraordinær generalforsamling med bare 59 fremmøtte besluttet å selge deler av anlegget utenfor Stadion til kommunen.

Fullt så krevende blir det ikke denne gang.

- Vi er opptatt av å legge godt til rette både for spillere, trenere, publikum, TV-selskaper og pressefotografer. LED-lys gjør stadionopplevelsen enda bedre, noe vi gleder oss til å vise frem på årets første hjemmekamp mot Strømsgodset 7. april, sier Johannesen.

Dette sier leverandøren

Musco har levert flomlys til arenaer siden 1976. De gleder seg over å bidra til å løfte publikumsopplevelsen på Stadion.

- Brann Stadion har en lang og stolt historie, snart 100 år som Branns hjemmebane. Vi legger mye stolthet i oppgaven vi har fått med å levere en spesialtilpasset flomlys-løsning, sier Jeff Rogers, leder for Musco World.

De har merket seg at arenaen er utviklet og fornyet over tid med flere oppgraderinger.

- Vårt team setter stor pris på at vi er valgt til å jobbe med Brann for å lage et LED-system som passer for klubbens ikoniske stadion. Vi kommer til å forbedre lyset på spillebanen og sørge for at supporterne ikke blir blendet. Her vil det også finnes muligheter til å bruke lysene på helt spesielle måter dersom Brann ønsker det, påpekes det.

Arbeidet med å montere de nye flomlysene er i gang og vil være fullført til første hjemmekamp 7. april.

Bildet over er fra Cardiff sin hjemmebane der Musco har gjort jobben med å montere LED. 

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: