BB230520ZO046

Møller Wolfe solgt til Nederland

Brann og nederlandske AZ Alkmaar er enige om en overgang for David Møller Wolfe (21). Mandag var venstrebacken i Nederland for å gjennomføre medisinsk sjekk og signere kontrakten som gjelder til sommeren 2028.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån. 

– Det er vemodig å forlate Brann og det har vært stort å få bære Brann-drakten. Jeg er stolt over å ha fått representere Brann og Bergen. Og så var det en guttedrøm som gikk i oppfyllelse å få være med å vinne cupgull med Brann, og å få bidra til å gi supporterne den opplevelsen. Det er en opplevelse jeg tar med meg for alltid, sier Møller Wolfe. 

Og legger til: 

– Så har jeg også drømt om å spille for en stor klubb i utlandet, og dette er en stor mulighet for meg. AZ virker å spille ganske likt som vi gjør i Brann, og så skal jeg fortsette å spille i rød drakt. 

Møller Wolfe kom til Brann fra Bergen Nord sommeren 2019, og spilte den første tiden for Brann 2 i tredjedivisjon. Vinteren 2020 var han med A-laget på treningsleir og trente med A-laget i oppkjøringen. På sommeren ble han lånt ut til Åsane, og spilte der ut sesongen. 

I 2021 ble han fast medlem i A-stallen, og har etablert seg der siden. Debuten kom i første serierunde i 2021, borte mot Viking, og siden har det blitt 63 obligatoriske kamper og to mål for Brann.

Overgangsvinduet i Nederland åpner ikke før starten av juni, så Møller Wolfe blir værende i Brann i noen uker til og tar avskjed med supporterne etter hjemmekampen mot Lillestrøm 11. juni. 

– Vi ønsker David masse lykke til videre med karrieren i Nederland. Han har tatt store steg gjennom sin tid i Brann, og som en del av klubben strategi skal vi utvikle spillere som skal ta steget videre til utlandet. David har jobbet hardt og målrettet for å utvikle seg, og vi som klubb er glade for at vi kan utvikle spillere til toppklubber i Europa. Dette er også en god avtale for Brann, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Overgangen til Møller Wolfe gir også noen kroner hans moderklubb Bergen Nord, der han spilte frem til han gikk Brann. 

– Jeg vil takke Bergen Nord for jobbe de har gjort med å utvikle David i sine første år som fotballspiller, som har vært viktig for at han nå tar dette steget, sier Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: