Mistet to poeng i sluttminuttene

Taijo Teniste sendte Brann til himmels med sin scoring etter 14 minutter, men ett minutt før slutt utlignet Sarpsborg.

14 minutter ut i kampen tok Brann ledelsen. Fra drøye 20 meter klinket høyreback Taijo Teniste til og banket ballen i mål. Keeper burde kanskje ha tatt skuddet, men scoringen ble omgangens eneste. Både før og etter scoringen var banespillet jevnt, og vertene laget de største målsjansene. Utan at det ga uttelling.

Sarpsborg-press

I andre omgang var det Sarpsborg 08 som hadde det meste av spillet, mens Brann-laget forsvarte seg. Sarpsborg sin sluttspurt startet for alvor etter 77 minutters spill.

Tidligere Brann-spiller Amin Askar ble spilt gjennom alene med Håkon Opdal, men Branns keeper var lynraskt nede og fikk hindret scoring. Fire minutter senere var samme mann frempå igjen og satte ballen i mål, men assistentdommer var oppe med flagget.

Men forsvarsmuren til Brann-laget slo sprekker på slutten. Etter klabb og babb i feltet havnet ballen hos Kyle Lafferty, minuttet før slutt. Han klarte og overliste Brann-keeper Håkon Opdal og sørget for at det endte 1-1.

Ellers er det verdt og ta med at Fredrik Haugen ble byttet inn etter 64 minutter av kampen. Det var hans første kamp i eliteserien siden starten av august og hans kamp nummer 250 for Brann.

KAMPFAKTA

Sarpsborg 08 - Brann 1-1 (0-1)

Eliteserien menn, 25. serierunde. Sarpsborg stadion. 4947 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Mål: 0-1: Taijo Teniste (15), 1-1: Kyle Lafferty (89)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Ruben Yttergård Jenssen (Thomas Grøgaard fra 71), Bismar Acosta, Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 64) - Gilbert Koomson, Veton Berisha, Gilli Rolantsson.

Sarpsborg 08 (5-4-1): Alexandre Letellier - Niklas Gunnarsson (Steffen Lie Skålevik fra 84), Bjørn Inge Utvik, Joachim Thomassen, Magnar Ødegaard, Amin Askar - Kristoffer Larsen (Ole Jørgen Halvorsen fra 88), Gaute Vetti, Kristoffer Zachariassen, Jonathan Lindseth - Mustafa Abdellaoue (Kyle Lafferty fra 69).

Neste Brann-kamp er neste mandag, 28. oktober klokken 19.00. Da kommer Bodø/Glimt på besøk og billetter finner du her.