Millimetre fra tre viktige poeng

En stangskudd fra Fredrik Haugen skilte Brann fra tre viktige poeng mot Lillestrøm.

Sjansen som kunne gitt Brann seieren kom helt på slutten, men Fredrik Haugen traff stolpen da han på halv volley skjøt ballen fra rundt 15 meter.

Dermed endte det hele med 1-1 til stor skuffelse for hjemmepublikumet.

Sjansefattig 1. omgang

Lillestrøm startet best i 1. omgang. De var på flere farlige visitter foran Branns mål i det første kvarteret. Etter hvert jevnet kampen seg ut, og Brann kom mer inn i spillet.

I det 15. minutt fikk Steffen Lie Skålevik en stor sjanse etter innkast. Stort mer er det ikke å si om kampen før pause. Verken Brann eller Lillestrøm mestret de voldsomme vindforholdene særlig godt. For publikum var kampen en særdeles kald affære.

2. omgang startet også jevnt og sjansefattig før Brann tok over kampen fullstendig. Det var også i en god Brann-periode at scoringen kom.

Fredrik Haugen kom til en stor sjanse etter flott angrepsspill. LSK-keeper Marko Maric reddet skuddet, men måtte gi retur. Den fanget Gilbert Koomson opp før han slo ballen hardt inn tilbake til feltet. Der kom Taijo Teniste stormende til, og han bredsidet ballen elegant i mål.

1-0 til Brann, og hele Stadion eksploderte!

Baklengs på dødball

Etter scoringen var Brann nær ved å øke ledelsen flere ganger. I det 73. minutt var Kristoffer Barmen svært nær scoring etter et hjørnespark fra venstre. Headingen gikk imidlertid over.

I stedet skulle bli baklengs og utligning fem minutter etterpå. Et frispark fra midtbanen ble slått inn mot Branns 16-meter. Innbytter Kristoffer Ødemarksbakken skjøt ballen fra kloss hold forbi Brann-keeper Markus Olsen Pettersen.

Dermed sto det 1-1. Brann måtte nok en gang jage mål.

Det gjorde guttene for harde livet. Flere sjanser ble skapt. Fredrik Haugen var nærmest med stolpeskuddet sitt på overtid, men kampen endte 1-1.

Brann - Lillestrøm 1-1 (0-0)

1-0: Taijo Teniste (64.)
1-1: Kristoffer Ødemarksbakken (78.)

25. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 9282 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF.

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 76.)  - Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Azar Karadas fra 76.), Steffen Lie Skålevik (Deyver Vega fra 46.).

Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric - Simen Rafn, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen - Fredrik Krogstad (Mats Haakenstad fra 68.), Daniel Pedersen, Ifeany Matthew, Erik Brenden (Kristoffer Ødemarksbakken fra 72.) - Arnor Smarason - Thomas Lehne Olsen (Stefan Antonijevic fra 90.).