Mikalsen: – Har ikke angret ett sekund

Brann sin sisteskanse har lagt bak seg et begivenhetsrikt år og signerte nylig en ny kontrakt med Brann. Bli bedre kjent med Aurora Mikalsen!

Annonse:

Den 27 år gamle kristiansunderen begynte å spille fotball i barndomsklubben Clausenengen, men flyttet tidlig til Bergen. Allerede i 2012 dro den lovende keeperen til Arna-Bjørnar og fikk debuten i Toppserien som 17-åring. To år senere returnerte hun hjem.

– Det var et kjempevanskelig valg å forlate Bergen, for da tenkte jeg at nå er karrieren min over, sier hun. 

Men hjemme på Nordmøre fikk hun trene sammen med Kristiansund sitt herrelag, i tillegg til å spille for Clausenengen og utviklet seg videre som keeper. I 2016 signerte Mikalsen for Kolbotn, og ble værende der i tre år samtidig som hun studerte. 

Sommeren 2019 ble hun signert av den engelske storklubben Manchester United. Der ble hun i ett år før hun gikk til Tottenham. I 2021 dro hun hjem igjen til Norge og signerte for Sandviken. 

– Da var det jo korona, og jeg følte det var på tide å komme hjem igjen. Det var et valg basert på at jeg ville være nærmere venner og familie, men også fordi jeg ville ha mer spilletid, sier hun. 

27-åringen vant serien med Sandviken samme sesong, og i 2022 ble laget en del av Brann. Da toppet Aurora og co fjorårets suksess med å bli både serie- og cupmestere.

– Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg kom hit, sier hun. 

Bli bedre kjent med Mikalsen, og hør mer om hvordan hun ble Brann- og landslagskeeper i videointervjuet under. 

Du kan også se intervjuet på vår YouTube-kanal her.

Bli med oss i 2024 og kjøp partoutkort for Toppserien her!

Annonse fra Eliteserien: