Martin Ho har forlenget kontrakten

Hovedtreneren for Branns kvinnelag, Martin Ho, har forlenget kontrakten sin til ut 2026.

Annonse:

Se hele intervjuet i videovinduet over eller på YouTube-kanalen vår her.

Ho kom til Brann sommeren 2023, og signerte i utgangspunktet på en kontrakt ut 2025. Nå har han forlenget kontrakten med ytterligere ett år, og er tydelig på hvilke faktorer som spilte en stor rolle i avgjørelsen: 

– Ambisjonene til klubben, og hvor velkommen jeg har følt meg siden jeg kom hit. Jeg har snakket med ledelsen om ambisjonene de har for laget, hvilke steg de ønsker at laget skal ta, og investeringene de vil gjøre. I tillegg så har vi en gruppe spillere og ansatte som jeg tror kan oppnå suksess sammen, sier Ho.

Viktig med like muligheter

Han er imponert over det laget har vist i den tiden han har vært her, og trekker frem viljen spillerne har. Nå er 33-åringen glad for at han skal bli værende, og synes ikke det var et vanskelig valg. 

– Det viktigste for meg er at jeg har folk i ledelsen som har troen på meg, som stoler på meg og respekterer meg. At de vet hva jeg er i stand til å oppnå, og at de støtter prosjektet vi jobber med her nå i Brann. Forhåpentligvis fortsetter det i flere år fremover, sier han.

I tillegg poengterer han at jobben Brann gjør for å skape like muligheter for alle også påvirket avgjørelsen. 

– Da jeg kom hit, var det veldig viktig for meg at klubben skulle investere i kvinnelaget, og at de skulle ha ressursene og mulighetene for spillerne til å prestere godt. De har nå gitt spillerne muligheten til å være helprofesjonelle, og det spilte en stor rolle i avgjørelsen min at klubben skal fortsette å gi spillerne den investeringen, sier han. 

Skryter av supporterne

Ho har også latt seg imponere stort av supporterkulturen i Brann, og skryter over måten de har fått både han og laget til å føle seg i tiden han har vært her.

– De har motivert oss til å gi det lille ekstra i kamper som har vært utfordrende, og det har vært veldig avgjørende i Champions League spesielt. At vi har mer fans på tribunen enn hjemmelaget på bortekamper, er sykt imponerende. Og etter kampene så ser du relasjonen supporterne har med spillerne og klubben. Å være en del av denne klubben og byen er veldig spesielt, sier han.

Ho har allerede skrevet historie med Brann da de ble det første laget til å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League med dagens format. Etter seieren mot Slavia Praha sikret Brann også et historisk avansement til kvartfinalen.

– Hva er det som har gjort det mulig?

– Spillerne. De gjør all jobben. Jeg har bare prøvd å gi dem en arena hvor de kan være seg selv og vise sin personlighet gjennom hvordan vi spiller. I tillegg så spiller vi en fotball spillerne synes er gøy å spille, en stil som representerer denne klubben. Høyt energinivå, lidenskap og viljestyrke. Spillerne må gå ut der og gjøre jobben, og det har de gjort i Champions League og i Toppserien helt siden jeg kom hit, sier han.

Tror på suksess

Onsdag 31. januar spilles den siste kampen i gruppespillet mot St. Pölten på Åsane arena, og billetter finner du her. Etter det venter en liten pause i begynnelsen av februar, før oppkjøringen til ny sesong i Toppserien og kvartfinale i Champions League begynner for fullt.

– Vi vet at vi får en tøff trekning i Champions League, og at vi kommer til å møte motstand i verdensklasse. Det har vi allerede gjort i gruppespillet, så vi skal forberede oss som vi pleier. Vise de respekt, men også sørge for at stiller oss i en posisjon der vi kan være konkurransedyktige. Det samme gjelder for Toppserien. Hvis vi fortsetter å etablere vår spillestil og vår identitet, så tror jeg vi kan oppnå suksess, sier Ho.

Sender et signal

Sportslig leder Aleksander Olsen er svært glad for at Ho ønsker å forlenge kontrakten sin med Brann.

– Det er et forsterket signal på at Brann er både en klubb og at Bergen er en by Martin trives godt i, og at han har stor tro på det prosjektet som han er en del av. Det vises også i de første 6-7 månedene av hans Brann-karriere at vi traff veldig godt på ansettelsen. For klubben sin del så er det viktig å gi et signal til Martin om at vi er godt fornøyd me jobben til nå, og at vi ønsker å beholde han over tid slik at vi kan fortsette å utvikle spillere og topplaget til Brann med han, sier Olsen. 

Annonse fra Eliteserien: