Martin (16) har signert proffkontrakt

16-åringen Martin Bøe Ljunggren har skrevet proffkontrakt med Brann-Akademiet, som gjelder ut 2025. Han har tidligere spilt for Smørås og Fana.

Annonse:

– Jeg har jobbet hardt for dette, og å få min første proffkontrakt med Brann motiverer meg til å fortsette å jobbe hardt for å nå mine mål, sier Bøe Ljunggren til brann.no. 

Det var like før jul at 16-åringen skrev under proffkontrakten med Brann-Akademiet. Han kom til klubben fra Fana sommeren 2021, og før det spilte han for Smørås. 

Kantspiller 

Bøe Ljunggren er kantspiller, og spiller for det meste på venstrekanten. Han beskriver seg slik som spiller: 

– Jeg er glad i å utfordre én-mot-én, trekke inn i banen og avslutte. Jeg jobber også hardt både offensivt og defensivt, sier han. 

I Brann har han spilt primært for G16-laget i den nasjonale serien. På slutten av 2022 ble han også tatt opp i treningsgruppen til Brann 2, der han skal være med å trene også den kommende sesongen. 

– Målet for neste sesong er å jobbe hardt, og gjøre det bra i den nasjonale G19-serien. Med en fin treningshverdag kan det være jeg får sjansen for Brann 2 i andredivisjon, men fokuset mitt er å gjøre det best mulig der jeg er, sier han. 

Faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo, beskriver 16-åringen slik.

– Martin er en spiller som kan ha gått litt under radaren for mange. Også blant de som følger SK Brann tett. Han er en spennende kantspiller – uforutsigbar, kjapp og god én-mot-én. Med X-faktor og høyt øverste nivå. Dersom Martin presterer stabilt, kan han fort bli en aldri så liten «hit» i Brann 2 denne sesongen, sier han. 

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os), Rasmus Holten (Fana/Smørås), Jonas Torsvik (Loddefjord), Jakob Tveit (Sædalen), Lars Remmem (Baune), William Kvale (Minde), Mathias Klausen (Askøy FK), Mathias Sekkingstad (Loddefjord IL), Julian Lægreid (Årdal FK/Jotun).

Annonse fra Eliteserien: