Martin (15) har hatt sin første treningsuke med A-laget

Martin Børsheim står vanligvis i mål for Brann sitt G16-lag, men denne uken har han trent med A-laget.

Annonse:

– Jeg fikk en telefon forrige helg om jeg kunne trene med A-laget den kommende uken, sier Børsheim. 

For i uken som har vært har bare en av Branns tre førstelagskeepere vært tilgjengelig på trening. Markus Olsen Pettersen sliter med kneet og måtte melde forfall til landslagssamlingen med U21-landslaget. Ali Ahamada er på landslagssamling med Komorene. 

Har signert proffkontrakt

Da hadde Brann bare en tilgjengelig keeper i Håkon Opdal, og for å få til spilløvelser trengs det to. 

– Det er en opplevelse. Jeg merker at nivået er mye høyere og at alt går fortere enn jeg er vant med, sier Børsheim. 

Børsheim er 23 år yngre enn Opdal som har voktet det andre målet på trening denne uken. Men tross sin unge alder, Børsheim ruver godt over bakken. 

– Mine styrker som keeper er at jeg er stor og har god rekkevidde. Jeg er ok med beina, og liker å trene mye, sier 15-åringen. 

I sommer signerte han en proffkontrakt med Brann som strekker seg over tre år. Før han kom til Brann for to år siden spilte han for FK Fyllingsdalen. 

– Han er en ung og spennende type som vi er veldig fornøyd med å ha signert proffkontrakt med. Vi har veldig god dialog med akademiet, og der er de klare på at Martin er en keeper som har et stort potensial. Han har fått veldig god oppfølging av Bartosz Deregowski som er keepertrener i akademiet, og han er en av flere unge fra eget akademi som har trent med a-laget den siste tiden, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

Annonse fra Eliteserien: