Markerer #Stopp og Pride ut sesongen

Fotballen er for alle, og skal være uten rasisme og diskriminering. Derfor markerer Brann både #Stopp-kampanjen og Pride ut sesongen.

Annonse:

– I Brann tar vi samfunnsansvar, og en viktig klubbverdi er å bry seg. Rasisme og diskriminering hører ikke hjemme i samfunnet, ei heller i fotballen. Derfor markerer vi disse to tiltakene ut sesongen, sier leder for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar i Brann, Therese Andvik Rygg. 

De siste serierundene har hele fotball-Norge markert #Stopp-kampanjen, etter flere hendelser med rasisme. Alle spillere og trenere har hatt armbind med budskapet på under kamp, samt plakater som har blitt tatt med under innmarsj. Markeringen er et startskudd for å sette kampen mot rasisme og diskriminering aller øverst på dagsorden.

I toppfotballen er det bestemt at kampanjen kjøres ut inneværende sesong. I tillegg vil Brann markere Pride på sine hjemmekamper. Førstkommende lørdag mot Haugesund blir cornerflaggene byttet ut med regnbueflagg, og de vil bli brukt resten av sesongen. 

– Det er utrolig flott å se at klubben i mitt hjerte fortsetter å være knalltydelig på at alle skal være velkommen i fotballen og at vi ikke tolererer hets og diskriminering hos oss. Brann har gjort et flott stykke arbeid i mange år nå på dette området. Jeg er stolt av at Brann ikke er redd for å si i fra og og de tar sitt ansvar, sier Brann-supporter og talsmann i Norsk Supporterallianse, Gjert Moldestad.

Brann har i flere år markert Pride, første gang under kampanjen #tacklehomophobia i 2018.

Annonse fra Eliteserien: