Marengo: - Godt å være med fra starten

Ludcinio Marengo tror en hel vinteroppkjøring med Brann gir grunnlag for en god sesong.

Annonse:

Han kom midt i sesongen i fjor, til en klubb han knapt hadde hørt om og til et lag der han kun kjente sin landsmann Vito Wormgoor.

Marengo fikk sin debut i bortekampen mot Viking 20. august og startet fem kamper pluss tre innhopp fra benken i løpet av høstsesongen. Her fikk han vist frem noe av sitt offensive register og begeistret publikum med driblinger, tuneller og mange innlegg.

Han ble kåret til Branns beste spiller i hjemmekampene mot Rosenborg (0-3) og Tromsø (2-2). I den siste kampen for sesongen scoret han også sitt første mål for klubben.

Likevel er hollenderen rask til å påpeke at det ble en sesong på det jevne og at publikum har grunn til å forvente mer fra ham i år.

Vil bli viktigere for laget

- Jeg fikk ikke vist så mye. Det ble noen kamper, men ikke så mange, men jeg rakk å vise litt av hva som bor i meg, mener han.

Og herfra tror han på stadig utvikling:

- Det er så mye enklere nå. Jeg er blitt kjent med klubben, lagkameratene og måten vi spiller på. Jeg føler meg hjemme. Nå blir jeg dessuten med på hele oppkjøringen inn mot en ny sesong, og det er en klar fordel, påpeker han.

Nettopp dette gjør spilleren optimistisk med tanke på 2018:

- Jeg tror folk merker det. Jeg er bedre nå.

- Jeg håper og tror jeg vil bli viktigere for laget kommende sesong. Spesielt i de kampene vi satser offensivt. Det er der jeg kan bidra mest, sier Marengo til Brann.no.

Takker Vito for støtten

Selv om «Ludci» er stille som person i gruppen og ikke den publikum først og fremst legger merke til, er han rask til å påpeke at han har det bra i Brann.

- Vito har vært til enorm hjelp for meg. Når jeg ikke har spilt har han støttet meg. Men jeg er blitt tatt godt imot av hele klubben, påpeker 26-åringen.

Saken fortsetter under bildet:

Ludcinio Marengo er blitt vant til det norske klimaet, men innrømmer at det er deilig å være på treningsleir i varmen.
Ludcinio Marengo er blitt vant til det norske klimaet, men innrømmer at det er deilig å være på treningsleir i varmen.

Ambisjonen for 2018 er klar:

- Jeg vil spille mye mer. Så skal vi kvalifisere oss for spill i Europa igjen, svarer han tydelig.

Sesongen begynner allerede 10. mars, med første hjemmekamp den 18. mars mot Bodø/Glimt.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: