NTB_hYYBwXnj2mY

Målfest i seriepremieren

Brann fikk en perfekt seriestart med en kruttsterk borteseier da Tromsø ble slått 4–2.

Brann startet sesongen desidert best borte mot Tromsø, og burde hatt flere scoringer det første kvarteret. Men det måtte et straffespark til for å få den første scoringen.

Bård Finne ble lagt i bakken i Tromsøs 16-meter, men fikk ingenting. Så grep VAR inn og det ble straffespark. Der var Joachim Soltvedt like sikker som han har vært i hele år og sendte Brann i ledelsen etter 17 minutter.

Fem minutter senere doblet Brann. Niklas Jensen Wassberg vant ballen, stormet fremover og spilte gjennom Ulrik Mathisen. Han dro seg innover i banen og avsluttet via Bård Finne til 2–0.

Etter Branns andre scoring tok Tromsø over spillet i noen minutter, og hadde noen sjanser til å redusere. Men Brann sto i mot og ledet med to da lagene gikk til pause.

I andre omgang omgang brukte Brann bare syv minutter på å sette nok en scoring. Og nok en gang Soltvedt. Denne gangen fikk han ballen på 20 meter og banket den i mål.

Fem minutter senere hadde Niklas Jensen Wassberg en ball i nettet, men den ble annullert etter en VAR-sjekk.

Så kontret Tromsø, og tross en strålende redning fra Mathias Lønne Dyngeland klarte han ikke å redde returen som reduserte for hjemmelaget.

Med knappe 20 minutter igjen reduserte Tromsø nok en gang.

Med 14 minutter igjen av kampen ble Tromsø redusert til ti mann, da Anders Jenssen kjeftet på seg sitt andre gule for dagen.

Brann utnyttet at Tromsø var én mann mindre, og etter under ett minutt på banen stanget Aune Heggebø inn Branns fjerde scoring for kvelden!

Flere mål ble det ikke, og Brann fikk en perfekt start på sesongen.

Allerede søndag 7. april klokken 19.15 er Fredrikstad motstander på den nye gressmatten på Brann Stadion, og det er solgt over 14.000 billetter allerede. Kjøp billett her før det blir utsolgt.

2–4: Aune Heggebø (84.)

Eliteserien, runde 1. Romssa Arena. Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL.  Tilskuere: 4890. Rødt kort: Anders Jenssen, Tromsø. Gult kort: Kent-Are Antonsen, Tromsø. Japhet Sery Larsen, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt (Japhet Sery Larsen fra 68.) –  Emil Kornvig (Sander Kartum fra 68.), Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg – Ole Didrik Blomberg (Aune Heggebø fra 83.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 83.), Ulrik Mathisen (Niklas Castro fra 42.).