Halldor Stenevik for G16-landslaget

Må slå Ukraina

Halldor Stenevik og Norges G17-landslag må slå Ukraina på onsdag for å gå til sluttspillet i EM.

Halldor Stenevik stod over Norges åpningskamp mot England som laget tapte 1-3. Men mot Nederland var Austevollingen med fra start og markerte seg med scoring på stillingen 1-1.

Erik Botheim (RBK) sender Halldor gjennom på løp. Stenevik gjør ingen feil alene mot keeper og fører Norge opp til 2-1. 

- Da hadde vi snudd kampen og det så veldig bra ut, sier Halldor til Brann.no

Dessverre får Nederland et billig straffe på overtid og utligner til 2-2. 

- Det er utrolig skuffende å slippe inn et mål så sent. Det var en heller tvilsom straffe om jeg skal svare diplomatisk på det, sier landslagstrener Erland Johnsen til fotball.no etter kampen.

Må slå Ukraina onsdag

På onsdag venter Ukraina i den siste kampen i gruppespillet. Samtidig spiller England mot Nederland. Der må England vinne, samtidig som Norge slår Ukraina. Da går Norge videre til kvartfinalen. Stenevik er optimistisk med tanke på avansement:

Annonse:
- Vi har gode muligheter mot Ukraina hvis vi gjør det vi skal. Jeg vil tro at England vil stille med et såkalt b-lag, men de er såpass gode at de kan slå Nederland, sier han.

Klarer Norge å gå videre til kvartfinalen spilles den lørdag 13. mai. En eventuell semifinale spilles 16. mai. Uansett utfall er Stenevik glad for erfaringen han får med å spille EM for landslaget

- Det er jo stort å være med som 17-åring syntes jeg, så jeg bare tar med meg alt jeg får. Det er høyt nivå her, men jeg føler jeg tar nivået, avslutter han.

Gruppe D:

  1. England      +6 6 poeng
  2. Nederland  +1 4 poeng
  3. Norge          -2 1 poeng
  4. Ukraina       -5 0 poeng

FAKTA

Nederland - Norge 2-2 (1-0)

1-0: Zakaria Aboukhlal (11.)
1-1: Jørgen Strand Larsen (49.)
1-2: Halldor Stenevik (55.)
2-2: Aschraf El Bouchataoui (str. 82.)

7.5.17. Gruppe D, G17 EM-sluttspill, Stadium V. Gorica, Zagreb. Gult kort: Jasper Schendelaar, Thijs Oosting, Nederland og Håkon Evjen, Norge.

Norge (4-4-2): Mads Hedenstad Christiansen - Fabian Filip Rimestad, Emil Kalsaas, Colin Rösler, Erik Tobias Tangen Sandberg (k) - Johan Hove, Mikael Birk Gieæver Ugland (Jørgen Strand Larsen fra 30.), Håkon Evjen (Anders Myking Waagan fra 64.) Halldor Østervold Stenevik - Edvard Sandvik Tagseth, Erling Braut Håland (Erik Botheim fra 40.).

Annonse fra Eliteserien: