Lie Skålevik er klar for Sarpsborg 08

Steffen Lie Skålevik forlater Brann et knapt år før kontrakten utløper for å bli Sarpsborg 08-spiller.

Annonse:

Dermed ender han på 73 A-kamper og 20 mål siden debuten for tre og et halvt år siden.

I forkant av overgangen ble spissen fra Sotra forespeilet en forlengelse av den nåværende Brann-avtalen. Steffen har, etter betenkningstid, bestemt seg for å forsøke seg i en ny klubb i stedet for å kjempe om plassen på Brann-laget.

Branns sportssjef Rune Soltvedt påpeker at det er bedre å la Lie Skålevik gå for en akseptabel overgangssum nå enn å miste ham som kontraktsløs spiller etter 2019-sesongen.

- Som jeg har sagt flere ganger, så var Steffen ønsket her i fortsettelsen. Når det ikke lar seg gjøre, er det vår vurdering at et salg nå er det beste for begge parter.

- Da er det bare å ønske Steffen lykke til. Det har vært en fornøyelse å jobbe med ham her disse årene, påpeker sportssjefen.

Takker for en fin tid

Overfor Brann.no ønsker Steffen Lie Skålevik å takke for årene i Brann:

- Jeg ønsker å si tusen takk for tiden jeg fikk i Brann! Jeg er blitt kjent med vanvittig mange fantastiske mennesker og hatt sinnssykt mange gode opplevelser, synes han.

- Det har vært en reise fra midten av OBOS-ligaen til en gullkamp som nesten holdt helt inn. Jeg vil gjerne takke alle spillerne, trenere, folk i administrasjonen, frivillige og ikke minst den fantastiske fansen for at jeg har fått uforglemmelige øyeblikk i Sportsklubben Brann. Kanskje vi sees igjen, sier 25-åringen.

I Sarpsborg 08 blir Lie Skålevik lagkamerat med tre tidligere Brann-spillere, Kristoffer Larsen, Gaute Vetti og Amin Askar. Hans tidligere Nest-kamerat Kristoffer Zachariassen spiller også for østfoldklubben.

 Avtalen er fireårig. Steffen Lie Skålevik er allerede på plass i Sarpsborg, som endte på 8. plass i Eliteserien i fjor, men som lyktes i e-cupen.

Annonse fra Eliteserien: