Leverer 3,7 millioner i overskudd

Brann-konsernet legger frem et overskudd på 3,7 millioner kroner på neste ukes årsmøte.

Annonse:

Resultatet er fem millioner bedre enn budsjettert og synliggjør tydelig at klubben beveger seg i riktig retning også på det økonomiske området.

Det er ikke-budsjetterte inntekter fra medieavtalen som er den viktigste enkeltårsaken til at resultatet blir vesentlig bedre.

Daglig leder Vibeke Johannesen påpeker imidlertid at Brann kunne presentert overskudd for fjoråret med mer beskjedne sportslige resultater også.

Støtte fra Trond Mohn

- Med sterkt fokus på kostnadene har vi hele tiden holdt oss innenfor den handlingsplanen vi jobber etter. Samtidig har vi maktet å få inntektene opp på nesten samme nivå som i 2014, påpeker Johannesen.

Vi er utrolig takknemlige for at Trond Mohn stilte opp for Brann i 2016 også

— Vibeke Johannesen, daglig leder

Dette i kombinasjon med et velkomment økonomisk bidrag fra Trond Mohn i 2016 også, gjør regnskapet til hyggelig lesning.

 - Vi er utrolig takknemlige for at Trond Mohn stilte opp for Brann i 2016 også. Vi er stolte over å gjøre oss fortjent til hans støtte og kan ikke få takket nok. Samtidig er det en lettelse å se at vi i større grad enn før klarer å drifte klubben for egen maskin, sier Branns daglige leder.  

For selv om det gjenstår mye, så er klubbens situasjon lysere enn på lenge:

 - Driften er helt klart blitt sunnere. Vi lever ikke på forskudd og har en betydelig forbedret arbeidskapital. Vi er i ferd med å jobbe oss ut av rød sone, forteller Johannesen.

Slik er 2017-budsjettet

Etter en sesong som endte med en sterk 2. plass i Tippeligaen er det kanskje noen som ønsker at Brann skal øke den økonomiske satsingen ytterligere for å raskere steg. Klubbens daglige leder påpeker imidlertid at satsingen skal være nøktern og fornuftig. 

- Vi har ambisjoner og skal ta nye steg hele tiden. Men vi legger ikke opp til mer enn moderat økning i inntektene i 2017. Vi må fortsatt stabilisere oss økonomisk, sier hun.

Vi har ambisjoner og skal ta nye steg hele tiden

— Vibeke Johannesen, daglig leder

Samtidig påpeker Johannesen at Brann betaler konkurransedyktige lønninger til spillerne allerede:

- Vi har konkurransedyktige lønninger og opererer innenfor et ansvarlig nivå i forhold til den totale driften. Men vi MÅ ikke havne helt i toppen for å nå budsjettet. Det hadde blitt for risikabelt, påpeker hun.

I motsetning til i 2016 legger Brann frem et budsjett med overskudd på neste ukes årsmøte.

- Vi budsjetter med 1.25 millioner i overskudd. Det føler vi oss sikre på å klare. Om vi lykkes enda bedre vil oppsiden være stor, slik den var med fjorårets 2. plass, avslutter den daglige lederen.

Se 2016-regnskapet her

I lenken over ligger følgende:

  • Styrets årsrapport
  • Resultatregnskap
  • Balanse
  • Kontantstrømanalyse
  • Noteopplysninger
  • Revisjonsberetning
  • Kontrollkomitéens beretning
  • Budsjett 2017

Annonse fra Eliteserien: