Leies ut til lokale klubber

Brann-juniorene Marius Bildøy og Nicholas Marthinussen leies ut til hver sin lokale 2. divisjonsklubb.

Annonse:

Marthinussen går til Sotra Sportsklubb mens Bildøy skal spille for Åsane i 2019-sesongen. De to spillerne har ikke vært en del av A-stallen i Brann, men har trent jevnlig med klubbens beste. 

Vingen Marius Bildøy kom fra Kjøkkelvik IL til Branns G14-lag i 2013 og har gått gradene i U-gruppen. Han signerte sin første proffkontrakt med klubben i mars 2017, etter at han hadde blitt 16 år. 

Bildøy debuterte med straffescoring for A-laget i cupkampen borte mot Austevoll 26. april 2017 da laget vant hele 7-0. Det ble også et innhopp mot Lysekloster i 2. runde. Debuten i Eliteserien fikk han i årets siste kamp samme år da fikk han spille de siste 20 minuttene i 2-2-kampen mot Tromsø. I fjor ble det ett innhopp i Eliteserien.

I fjor ble han kåret til Årets talent av Branns samarbeidspartner Hansa Borg Bryggerier. Se bildet øverst.

Saken fortsetter under bildet av Nicholas Marthinussen

Nicholas Marthinussen i Marbella

Nicholas Marthinussen fikk sjansen på A-laget i to cupkamper i fjor. Han er midtstopper. 

Sotra Sportsklubb og Åsane spiller i samme avdeling i 2. divisjon i år. Sotra serieåpner hjemme mot Grorud lørdag 13. april mens Åsane møter Senja på Myrdal dagen etter.

Kalsaas inn i A-stallen

Tidligere er det kjent at keeperen Markus O. Pettersen og angriperen Marcus Mehnert lånes ut til Nest-Sotra i OBOS-ligaen i årets sesong.

Sportssjef Rune Soltvedt forklarer utlånene slik:

- Det handler om å finne riktig kamparena for spillerne. Vi har Brann 2 i 3. divisjon og A-laget i Eliteserien, men noen av spillerne våre får riktigere matching ved å spille på et annet nivå en periode.

- Så er vi glade for å kunne tilføre spillere til lokale klubber. Vi samarbeider godt med klubbene i hordalandsfotballen, påpeker han, og legger til at reglene er endret slik at spillere kan hentes tilbake i løpet av sesongen dersom det er den beste løsningen.

Mens fire spillere går på lån er en annen ung spiller, nemlig Emil Kalsaas, tatt opp i Branns A-stall. Backen har hatt fin utvikling det siste året og nå kommer belønningen i form av en plass i A-troppen der han får trøye nummer 32.

Annonse fra Eliteserien: