Legger opp etter sesongen

Kontrakten til Håkon Opdal (39) går ut ved sesongslutt. Keeper-veteranen har bestemt seg for å sette karrierepunktum etter årets sesong.

Annonse:


– Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal spille fotball lengre. Jeg har tatt avgjørelsen nå i høst, og det kjennes riktig. Jeg er takknemlig for at jeg har fått holde på så lenge, og føler at jeg har utviklet meg hele veien, sier Opdal til brann.no.

Opdal kom tilbake til Brann i 2019 og signerte for to år. På slutten av 2020 forlenget han avtalen med ett år, til å gjelde ut årets sesong. Etter 2021-sesongen er karrieren over, etter 20 år som keeper på øverste nivå.

På topplisten

For Håkon Opdal har hatt en innholdsrik Brann-karriere, og var innom klubben alt i forrige årtusen. Han spilte en treningskamp for Brann mot Haugesund i 1999, var med A-laget på sin første treningsleir i 2000 og skrev A-kontrakt i 2001. Debuten kom på Lerkendal mot slutten av 2002-sesongen og siden har han:

  • Blitt cupmester.
  • Blitt seriemester.
  • Tatt to seriemedaljer.
  • Blitt årets keeper to ganger.
  • Spilt 12 landskamper.
  • Og spilt seg opp på femteplass på adelskalenderen over spillere med flest kamper i Brann, med sine 296 kamper.

Nå har han en drøy måned igjen som Brann-spiller, før han skal starte et nytt kapitel.

– Det blir en annerledes hverdag, og jeg får erfare hvordan det er å ikke være en del av en garderobe, sier Opdal.

Men før karrierepunktumet settes skal årets sesong fullføres. Brann kjemper for å holde plassen i Eliteserien, og Opdal vil bidra med sin erfaring i sesonginnspurten.

– Jeg har vært i lignende situasjoner før. Det er ikke slutt før det er slutt, og man kan ikke la seg knekke på veien. Hvert mål scoret, innsluppet og hvert poeng vil bety noe til slutt. Viktigheten av dette formidler jeg til resten av laget, sier Opdal.

NTB_TgGQGLAlkL0 (1).jpg
Foto: Marit Hommedal / NTB

Kom tilbake

Som kjent har Opdal mange år i Brann, men fra 2012 til 2019 var han både i Danmark og i Start. Å komme tilbake til Brann før 2019-sesongen var spesielt for 39-åringen.

– Det var veldig lett å takke ja da tilbudet kom, og det har vært veldig fint å komme tilbake, sier Opdal.

– Hvordan blir det å få avslutte karrieren i Brann, der det hele startet?

–  Det betyr mye å få avslutte karrieren i Brann. Brann skal være en storklubb og det skal være høy kvalitet på alt. Å klare å være en del av det helt til slutten av karrieren har vært viktig. Det er her jeg hører hjemme og har opplevelsene, sammen med klubben, supporterne og byen.

Opdal har den siste tiden jobbet for Apriil som kommunikasjonsrådgiver, og over nyttår vil han ha mer tid til jobben sin der.

Brann har fire kamper igjen av årets Eliteserie-sesong, og neste motstander er Sandefjord borte søndag 21. november klokken 17.00.

Annonse fra Obos-ligaen: