Landslagsoppsummering: Kvalifiserte seg til EM

Seks Brann-spillere har prøvd å kvalifisere seg til EM for aldersbestemte landslag den siste uken. For tre av dem ble det full jubel.

Annonse:
  • Foto: Thomas Brekke Sæteren/NFF.

A-landslag: 

Mathias Dyngeland var tatt ut i den norske A-lagstroppen til privatlandskampene mot Tsjekkia og Slovakia på Ullevaal. 

Mathias Dyngeland var på benken i begge kampene. Så er det verdt å nevne at tidligere Brann-spiller David Møller Wolfe ble byttet inn på slutten for Norge, og han fikk med det sin andre landskamp. 

BB240322VG018.jpg
Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN.

G19: 

G19-landslaget spilte den avgjørende Eliterunden i kvalifiseringen til sommerens EM-sluttspill. Turneringen ble spilt i Skien, og Norge måtte vinne gruppen med Montenegro, Bosnia-Hercegovina og Israel for å ta seg til sommerens EM i Nord-Irland. 

Tre Brann-spillere var tatt ut i troppen, og det er keeper Martin Børsheim og midtstopperne Eivind Helland og Rasmus Holten (utlånt til Mjøndalen). 

Børsheim og Holten startet, mens Helland ble byttet inn, i den første kampen der Norge slo Montenegro 2–1. 

I den andre kampen startet alle tre fra Brann da Norge spilte 2–2 mot Bosnia-Hercegovina. 

I den siste kampen i gruppespillet møtte Norge Israel, og både Børsheim og Holten startet kampen. Norge tok ledelsen med to mål før hvilen, og da seieren og EM-avansementet skulle sikres ble Helland byttet inn. 

Norge holdt ut og er klare for sommerens EM. 

Mesterskapet i Nord-Irland spilles fra 15. til 28. juli og fungerer også som kvalifisering for U20-VM som spilles i Chile i 2025.

G18: 

G18-landslaget har vært i Spania og spilt privatlandskamper. Fra Brann har William Kvale og Lars Remmem som vanlig vært med. Begge startet den første kampen, der Norge slo Sverige 3–2. Remmem brukte bare fire minutter på å noterte seg for scoring i den kampen. 

I den andre kampen møtte G18 Romania, og det endte 2–2. Remmem og Kvale startet på benken, men ble byttet inn. 

G17: 

Spania, Østerrike og Slovenia er Norges motstandere i Eliterunden i EM-kvalifiseringen i Østerrike. Sommerens EM for G17 spilles på Kypros i månedsskifte mai/juni, og for å kvalifisere seg måtte Norge enten vinne gruppen eller bli blant de syv beste gruppetoerne i de åtte gruppene. 

For å prøve å kvalifisere seg var det med tre spillere fra Brann, i Mathias Klausen, Jesper Eikrem og David Steinegger. Alle tre startet den første kampen, der Norge måtte se seg slått 3–0 av Spania. 

I den andre kampen møtte Norge Østerrike, også her med tre Brann-spillere fra start. Norge fikk en drømmestart og tok ledelsen i kampens første minutt, men da Norge fikk en utvisning snudde Østerrike kampen. Norge utlignet på slutten, og reddet ett poeng.

Før den siste kampen måtte Norge vinne med tre mål, samtidig som de måtte ha hjelp fra Spania. Det fikk de ikke, og da Norge bare vant 2–1 selv røk EM-drømmen. 

U16: 

Det kan også nevnes at G16-landslaget var å spilte en UEFA-turnering på Kypros i månedsskiftet februar/mars. Norge møtte Kypros, Romania og Skottland, og fra Brann var Emilien Steinsland med i troppen. Norge slo Kypros, men måtte se seg slått av de andre nasjonene. 

 

Annonse fra Eliteserien: