LAN: - Jeg er godt fornøyd

- Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen etter 2-1-seier i årets første treningskamp.

Brann vant 2-1 mot Nest-Sotra i Vestlandshallen fredag og fikk dermed en god start på 2019-sesongen, selv om alvoret ikke har startet ennå.

Det var uansett en solid 1. omgang der to mål fra Gilbert Koomson var den store forskjellen på lagene. Lars Arne Nilsen var tilfreds med hvordan laget presterte.

- Seieren i dag var en laginnsats. Vi var gode. Jeg er godt fornøyd, påpeker han.

To fine scoringer

Selv om hele laget bidro til seieren, var det nok de to målene til Gilbert Koomson som ga LAN mest å smile for. Etter en dominerende 1. omgang, sto det 2-0 til pause. Begge målene til Brann signert vingen fra Ghana.

Etter hardt Brann-press i 20 minutter fikk hjemmelaget uttelling. Koomson plukket opp en feilpasning, kombinerte litt med Ruben Yttergård Jenssen, før han skjøt knallhardt i hjørnet. Pen scoring og en fin prestasjon av Gilbert Koomson.

Det var Brann som fortsatte overtaket, men Nest-Sotra var farlig frempå på en corner. Håkon Opdal var tilbake i Brann og vartet opp med en fin redning på skuddforsøket.

Rett etter muligheten til Nest kom dagens andre mål fra Koomson. Nok en gang utnyttet Brann en feilpasning til det fulle.

Koomson plukket opp ballen, spilte vegg med Daouda Bamba, som med en frekk helpasning la fint til rette for førstnevnte. Koomson curlet så ballen vakkert i det nærmeste hjørne.

Ungt Brann-lag mot slutten

2. omgang hadde, til tross for flere bytter på begge lag, fortsatt høyt tempo. Begge lag produserte sjanser, og spesielt innbytter Henrik Kjelsrud Johansen var nær scoring flere ganger.

Nest-Sotra sto for den ene scoringen som kom i 2. omgang. Alexander Dang stanget et innlegg i mål, og det var ingenting Branns nysignering Erik Holmen Johansen kunne gjøre for å holde den ute.

Men Brann sto imot presset og det endte 2-1 i Vestlandshallen.

- Vi spilte godt i 60. minutter, og så slapp vi til flere juniorer utover i 2. omgang. Jeg er imponert over hvordan de klarte å stå imot presset fra et lag fra OBOS-ligaen, oppsummerer trener Lars Arne Nilsen.

Brann - Nest-Sotra 2-1 (2-0)

Treningskamp, Vestlandshallen. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. TilsklGult kort: Erlend Hellevik Larsen, Nest-Sotra.

1-0: Gilbert Koomson (19.)
2-0: Gilbert Koomson (39)
2-1: Alexander Dang (82).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal (Eirik Holmen Johansen fra 46.) - Emil Kalsaas (Eirik Moldenes fra 63.), Vito Wormgoor (Nicholas Marthinussen fra 63.), Jesper Löfgren, Ruben Kristiansen (Aune Heggebø fra 73.) - Kristoffer Løkberg (Håvard Kleppe fra 73.), Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand (David Tufta fra 73.) - Gilbert Koomson (Andreas Mjøs fra 79.), Daouda Bamba (Henrik Kjelsrud Johansen fra 46.), Gilli Rólantsson (Marcus Mehnert fra 46.).

Nest-Sotra (4-4-2): Markus Olsen Pettersen - Jonas Hestetun (Elmir Nurkic fra 46.), Mads Sande Jefferson de Souza), Daniel Arrocha, Henrik Breimyr (Joachim Sæle Westrheim fra 65.) - Erlend Hellevik Larsen, Senai Hagos (Petter Sørensen Nergaard fra 46.), Lee Rochester Sørensen (Jo Sondre Aas fra 46.), Thor Kristian Økland (Kristoffer Nesse Stephensen fra 46.) - Kristoffer Velde (Alexander Dang fra 46.), Håkon Lorentzen (Kristoffer Velde fra 65.).