LAN: - Et helt annet lag enn sist

Lars Arne Nilsen er optimist, men advarer dem som tror Aalesund blir lett bytte igjen.

Annonse:

I fjor ble det hele 6-0 til Brann i tilsvarende oppgjør. Da så det ut til at Aalesund kunne havne i nedrykksstriden, men laget fikk inn Vito Wormgoor og trener Trond Fredriksen klarte å snu trenden:

-  Trond Fredriksen har gjort en utrolig god jobb og jobbet seg ut av motgang flere ganger. Det er en sterk prestasjon, sier Nilsen.

Aalesund har fire seirer på sine fem siste kamper og ligger kun tre poeng bak Brann på tabellen.

-  Det er et helt annet lag enn sist. Vi møtte dem på et gunstig tidspunkt i fjor da de hadde mange skader. Nå er de ett av formlagene i Eliteserien, konstaterer Lars Arne.

Råd fra Vito og Orry

Med Vito Wormgoor og Peter Orry Larsen, som nå spiller i den røde Brann-trøyen, besitter Lars Arne spesialkompetanse på søndagens motstander.

-  Vi skal bruke de to siste dagene til å legge en plan. Vi kjenner jo til dem, også gjennom Vito og Orry, sier han.

Selv om Aalesund er i form, så har Brann ennå ikke tapt på hjemmebane denne sesongen og står med Eliteseriens beste hjemmestatistikk med fire seirer og én uavgjort på eget gress. Hele 16 mål har Brann scoret på Stadion til nå.

- Vi går alltid for seier og må være topp skjerpet for å ta dem, påpeker Lars Arne Nilsen.

To kamper til

Brann har allerede spilt fem kamper i mai. Nå sist ble Lysekloster slått.

-  Det er tøft program, men vi slapp å ta ut mer enn vi måtte mot Lysekloster og det var bra. Vi hadde egentlig grei kontroll på den kampen. Det var en grei gjennomkjøring, sier han til Brann.no etter at fredagens trening var unnagjort.

Med kamper hver tredje til fjerde dag, blir treningshverdagen litt oppstykket:

- Vi trener og holder oss i gang, men det er ikke alle som spiller, så vi må differensiere litt. Noen trener hardt og noen trener mindre og noen hviler litt. Det er sånn det blir nå, forklarer treneren.

Nå venter to tøffe kamper til før måneden er omme. Første motstander er Aalesund på søndag, før Nest-Sotra er motstander i cupen 31. mai.

- Det blir en tøff kamp, selvfølgelig. De er høyt på tabellen, de også. Hvis de slår oss er de helt der oppe. Det er et lag som er i form og gode for tiden. Det blir nok en tøff kamp, sier Lars Arne Nilsen.

Brann - Aalesund har avspark søndag klokken 18.00. 

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: