LAN - Det blir nerve og spenning

Spillerne er veldig klar for kamp igjen. Lars Arne Nilsen ber publikum også om å være klar.

Annonse:

Brann-spillerne har bygget opp godt med energi i landslagspausen. Det har kriblet i beina hele uken. Man kan se på treningsfeltet at guttene er tent og i form. Nå har de gledet seg i tre uker til oppgjøret mot Sogndal:

- Det blir en tøff batalje. Sogndal komme her med et tøft fysisk lag og kommer her for å gjøre oss og publikum frustrert. De kommer til å vente til vi gjør feil. Det ligger i kortene.

- Samtidig skal vi angripe. Først og fremst så blir det en tøff fight med masse nerve og spenning, sier trener Lars Arne Nilsen om morgendagens vestlandsoppgjør.

Han ser tydelig for seg hvordan kampen vil utarte seg:

- Sogndal vil nok være fornøyd med å få med seg noe herfra. Men de vil nok gjøre oss frustrerte og fyre oss opp. Vi må være kald i hodet og tålmodig, så må vi male på.

Med over 14.000 solgte billetter til kampen har tilskuerne en mulighet til å spille sin rolle for at Brann skal vinne kampen:

- Vi håper vi får med oss publikum og at de skjønner at det blir en tålmodighetsprøve, sier Nilsen.

Oppfordringen fra treneren til alle med hjertet i Brann er klar:

- Publikum må være med oss hele tiden. Det blir lite rom, trangt og vanskelig. De må også være tålmodig. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta Sogndal til slutt, sier han.

Vanskelige valg

Det var mange som viste seg positivt frem mot Viking i 4-2-seieren, og flere som viste seg frem i treningskampen mot Haugesund.

Man kan også se på treningene at spillerne kriger om en plass på laget. Det gir treneren litt hodebry:

- Ja, det er vanskelig å ta ut laget. For det er veldig mange som er i god form. Det handler mest om å sette et lag som er i balanse. Det er veldig close på mange plasser, forklarer han.

Men det er ikke så enkelt som å ta ut dem som var best på sist trening. Brikkene i puslespillet skal også passe sammen:

- Vi må ha et lag som passer til å møte Sogndal. At vi har nok fysikk til å stå i mot det som kommer av lange innkast og dødballer som vi vet de er gode på. Samtidig må vi ha fart og kreativitet, påpeker Lars Arne.

Om kampbildet trengs å endres på utover i kampen, sitter det sultne ulver og glefser på sidelinjen også:

- Vi har en ekstremt sterk benk i morgen. Vi har jo en jevn tropp så det gjelder jo å ha de rette konstellasjoner til denne kampen, bekrefter Nilsen.

Kamp om æren

Brann trenger poeng for å henge med i kampen om sølvet. Sogndal vi ha poeng for å komme seg unna bunnstriden. Men ikke bare kjempes det om viktige poeng lørdag kveld.

Det står også om æren. Det er noe ekstra med oppgjørene mot Sogndal:

- Det er kjekt å slå dem og det er jo et lokaloppgjør. Vi har jo håndtert disse kampene ganske bra de siste to årene, sier Nilsen.

- Spesielt for Sogndal er det årets kamp. Men det er lenge siden de har fått noe å glede seg over mot oss nå, avslutter Branns trener, dagen før den viktige kampen finner sted.

Brann - Sogndal har avspark klokken 18.00 lørdag 9. september på Stadion.

Kjøp din billett nå

Annonse fra Eliteserien: