Kvamme sendte Stadion til himmels

Tilskuerrekord, sol og Brann-seier! Det ble en strålende ettermiddag på Brann Stadion. Cecilie Kvamme scoret kampens eneste mål i toppoppgjøret mot Vålerenga.

Brann styrte spillet på Brann Stadion, men det var Vålerenga som kom til kampens første sjanse. Et hjørnespark endte i beina på Elise Thorsnes, som fra hjørnet av femmeteren satte ballen like utenfor mål. Stadion-publikummet kunne puste lettet ut, og det ble heldigvis Vålerengas eneste store målsjanse i kampen.

Like etter kom Brann til en trippelsjanse. Elisabeth Terland spilte ut til Cecilie Kvamme, som avsluttet rett på Vålerenga-keeper Guro Pettersen. Terland plukket opp returen, men skuddet hennes ble blokkert. Returen fra det skuddet endte hos Svava Ros Gudmundsdottir, men også hennes avslutning ble blokkert. Brann nærmet seg scoring!

Midt i omgangen kunne endelig de 10582 tilskuerne juble. Lisa Fjeldstad Naalsund fant Marit Bratberg Lund ute på venstrekanten. Lund slo som vanlig et godt innlegg inn i Vålerenga-boksen. Ballen endte hos Cecilie Kvamme, som tok ett touch før hun satte inn ledelsen. Brann Stadion eksploderte i jubel – et stort øyeblikk!

Før pause kom både Terland og Gudmundsdottir til flere store sjanser. Den største skapte de sammen, da Terland slo en god pasning i bakrommet og sendte Gudmundsdottir alene med keeper. Kun en god redning hindret tomålsledelse til Brann. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Andre omgang ble sjansefattig. Nærmest scoring kom Nora Eide Lie, som var centimetere unna å sette ballen i mål på bakerste stolpe etter et hjørnespark. Vålerenga skapte ingen store farligheter, og Brann hadde full kontroll på alle poengene mot slutten av kampen. Seieren var fullt fortjent, og nå leder Brann serien med åtte poeng foran Vålerenga og Rosenborg!

Neste seriekamp spilles mot nettopp Rosenborg i Trondheim. Den kampen spilles om én uke, 12. juni klokken 16.00. Billetter til den kampen finner du her. Tre dager senere, den 15. juni kl. 19, spilles det cupkamp på Brann Stadion. Da kommer Arna-Bjørnar på besøk.