Kontrollert seier mot Åsane

Brann hadde full kontroll mot Åsane. Johanna Renmark og Signe Gaupset sørget for 3–0-seier.

690 tilskuere hadde møtt opp i den kalde vårsolen på Åsane Arena, hvor Brann som ventet tok styringen i kampen. Hjemmelaget hadde likevel god kontroll på Brann-angrepene i åpningsminuttene. Det tok et kvarter før den første Brann-scoringen kom. Signe Gaupset vendte opp på sekstenmeteren og banket ballen i mål. 1–0!

Utover i omgangen ble nivåforskjellen mellom lagene tydelig. Åsane ble spilt lavere i banen, og blåkledde Brann kom nærmere ny scoring. Den kom like før pause. Amalie Eikeland vant ballen høyt i banen, dro seg ned til dødlinjen og la ballen inn i feltet. Der ventet Johanna Renmark, som satte ballen i mål med en fin volley.

Like etter kunne Gaupset scoret igjen, men Savanna Duffy i Åsane-målet vartet opp med en god redning. Dermed gikk Brann til pause med en 2–0-ledelse.

Andre omgang fortsatte som den første ble avsluttet - med fullstendig Brann-dominans. Åsane klarte på ingen måte å spille seg inn igjen i kampen, de hadde mer enn nok med å forsvare seg mot Renmark og co. Midt i omgangen kom den tredje Brann-scoringen. Marit Bratberg Lund slo et hardt innlegg langs bakken, som Åsane forsøkte å klarere. Klareringen gikk rett i Johanna Renmark og lurte seg forbi Åsane-keeper. Verdens beste svenske hadde scoret to!

Brann fikk flere muligheter til å øke ledelsen. En Amalie Eikeland-volley som havnet i stolpen, et Gaupset skudd fra kort hold som keeper reddet og en Aahjem heading like over mål var noen av sjansene Brann produserte mot slutten av kampen. Men ingen av sjansene gikk i mål, og Brann vant 3–0 på iskalde og solfylte Åsane Arena.

Nå ser vi frem mot neste hjemmekamp, som er mot Rosenborg på Brann Stadion. Kjøp billetter til innflytningsfesten her!

Kampfakta:

Åsane–Brann 0–3 (0–2)

Mål:
0–1: Signe Gaupset (15.)
0–2: Johanna Renmark (43.)
0–3: Johanna Renmark (72.)

Toppserien, runde 4. Stemmemyren. Tilskuere: 690. Dommer: Marit Skurdal. Gult kort: Åsanes assistenttrener.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Natasha Anasi-Erlingsson fra 70.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Cecilie Redisch Kvamme (Rakel Engesvik fra 62.), Justine Kielland (Nora Eide Lie fra 70.), Karoline Haugland, Tomine Svendheim (Marit Bratberg Lund fra 62.) – Amalie Eikeland, Johanna Renmark (Anna Aahjem fra 75.), Signe Gaupset.