Kniksen-Akademiet ut i verden

Gjennom året reiser spillerne i Kniksen-Akademiet på forskjellige turneringer i utlandet. Her er lagbilder og en oversikt over hvordan det har gått på de siste turneringene de har representert Brann i.

Annonse:

Brann Kniksen-Akademiet er et ekstra tilbud til motiverte og ivrige gutter og jenter i alderen 8-15 år , og tilbudet er for spillere fra Bergen og områdene rundt. Akademiet ønsker å legge til rette for en bedre og mer systematisk spillerutvikling på et tidligere stadium enn i dag.

Siden oppstarten har godt over 1100 spillere blitt med på tiltaket, og i tillegg til ekstra treninger i helgene reiser de også ut og møter lag fra andre land i forskjellige turneringer. Dette gir verdifull erfaring, og en pekepinn på hvor nivået ligger blant de beste spillerne i Europa i sin aldersklasse. Tidligere i år gjorde lag fra Kniksen-Akademiet det godt i Riga Cup i Latvia.

Den siste tiden har lag med spillere fra Kniksen-Akademiet vært i Danmark og Spania. Her er en oversikt over hvordan det har gått i de forskjellige turneringene, lagbilder og en kommentar fra trenerne som reiste med lagene. 

East Mallorca Girls Cup, Spania

East Mallorca Girls Cup er en av de beste cupene å få gode internasjonale referanser på. Her dro vi med et lag i U14 klassen, bestående av jenter fra 2010 årgangen vår, samt et lag i U16 klassen, bestående av jenter fra 2009 årgangen i Kniksen-Akademiet. Lagene fikk bryne seg på motstand som blant annet Paris Saint Germain, Athletic Bilbao, Nordsjælland, Hammarby osv. Jentene dro hjem med gode erfaringer, samt en pekepinn på hvordan nivået ligger an blant de beste akademiene og lagene i verden. Det ble en veldig god opplevelse og et minne for livet for jentene.

Football Cup Barcelona, Spania

På denne turneringen reiste vi med jenter fra 2009 årgangen i Kniksen-Akademiet. Vi møtte lag fra Spania, Irland og Finland. Jentene gikk ubeseiret ut av gruppespillet med 17-1 i målforskjell. I semifinalen ble det tap mot et tøft finsk lag, og det ble dermed videre til bronsefinale. Denne hadde jentene god kontroll over, noe som resulterte i en fin tredjeplass i hele turneringen! En veldig fin opplevelse for jentene som for første gang reiste sammen med Kniksen-Akademiet. 

Jyske Bank Elite Cup, Danmark

Kniksen-Akademiet reiste med totalt fem lag til Jyske Bank Elite Cup, som ble spilt i danske Esbjerg. I denne cupen fikk vi gode referanser mot Danske topplag.

I 2011 klassen gikk vi hele veien til finalen og tapte på straffespark mot Esbjerg. I 2010 jenteklassen fikk vi en fin 3 plass.

Det ble litt tøff motstand i 2009 og 2010 årsklassene og, men uansett gode referanser for våre spiller.

Annonse fra Eliteserien: