Knepent tap i Kristiansund

Brann tok tidlig ledelse og holdt den til pause, men tre scoringer av hjemmelaget i 2. omgang førte til at kampen endte med et 2-3-tap.

Det så lenge bra ut. Brann viste før pause prov på hva laget er i stand til å gjennomføre og vartet tidvis opp med godt angrepsspill. Angrepet som førte til Branns første mål var et prakteksempel på nettopp dette. Ruben Kristiansen og Robert Taylor kombinerte fint på venstresiden. Innlegget fra sistnevnte fant Petter Strand sitt hode. Midtbaneterrieren fra Tertnes headet kontrollert til Mathias Rasmussen. Lyngdølen var sikkerheten selv, og satte ballen enkelt til side for hjemmelagets gode keeper Sean McDermott. 1-0 til Brann. Dette var Rasmussen første scoring i Brann-drakten.

Det tidlige målet preget omgangen. Kristiansund hadde ballen relativt mye, men Brann var kanskje hakket farligere på overgangene. Bamba, Taylor og Rasmussen var alle nære ved å doble ledelsen for Brann.

Hjemmelaget var selvfølgelig også farlige fremover. De skapte flere store sjanser før pause. Blant annet hindret Kasper Skaanes en scoring på streken. Første omgang var i det hele tatt svært fartsfylt og sikkert veldig underholdende for nøytrale seere.

Omgangen ebbet ut med Brann-ledelse. Akkurat da lå Brann på kvalikplass og tabellsituasjonen så betydelig lystigere ut enn før denne serierunden.

Baklengsmål og Bamba-scoring

2. omgangen startet jevnt, men da timen var spilt hadde KBK snudd kampen. To scoringer i løpet av tre minutter ødela mye for Brann. Guttene ristet imidlertid av seg skuffelsen, og presset på for utligning. I det 68. minutt fant Taylor Bamba i bakrommet med en smart pasning. Ivorianeren gjorde det han bruker å gjøre mot sin gamle klubb. 2-2! Brann hadde utlignet hjemmelagets ledelse.

Kristiansund hadde imidlertid ett ekstra gir, og i det 76. minutt falt avgjørelsen da Andreas Hopmark headet inn seiersmålet. Brann jaget utligning til det siste, og spesielt Rasmussen var nær ved flere anledninger.

Det ville seg imidlertid ikke. Kristiansund vant 3-2.

3-2: Andreas Hopmark (76.)

11. serierunde (kamp 12 for Brann). Eliteserien. Kristiansund stadion. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Agon Mucolli og Olaus Skarsem, Kristiansund. Petter Strand, Brann.

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Ole Didrik Blomberg, Vieux Yaya Sané (Vegard Forren fra 63.), Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen  - Kasper Skaanes (Jon-Helge Tveita fra 86.), Daniel Pedersen, Petter Strand (David Møller Wolfe fra 55.) - Daouda Bamba, Mathias Rasmussen, Robert Taylor.