Klasseredninger, frisparkperle og straffebom i uavgjortkampen i Kristiansand

Petter Strand sendte Brann i ledelsen mot spillets gang med en frisparkperle, og fem minutter før slutt bommet Brann på et straffespark som kunne gitt dem seieren. Likevel er nedrykksspøkelset dødt og begravet.

​​Toppbilde: Håkon Opdal gjorde en glimrende kamp i Brann-målet. Se alle høydepunkter i videoviduet over.

Kampen endte 1-1, det ene poenget gjør at all prat om kvalik og nedrykk kan glemmes før den siste serierunden.

Slik var kampen:

Start best før hvilen

Start fikk kampens første sjanse alt etter tre minutter. Et innlegg fra venstre ble headet ut, men Brann-forsvaret fikk ikke klarert. Det endte med rot i feltet før Start fikk avsluttet, men Fjoluson og Opdal fikk ryddet unna.

Det var Start som fikk den andre store sjansen også. Eirik Schulze fikk stå alene og avsluttet fra fire meter, men avslutningen ble for løs og gikk heldigvis for Brann sin del utenfor. Bare minutter senere måtte Opdal på jobb igjen da et innlegg fant Christian Bolaños på bakre stolpe, men Opdal ryddet unna.

Brann fikk sin første gode mulighet etter et drøyt kvarter. Gode kombinasjoner mellom Robert Taylor og Mathias Rasmussen på venstre endte opp med at sistnevnte fikk avsluttet fra skrått hold. Skuddet ble slått unna av keeper, og returen havnet hos Gilli Rolantsson på straffemerket, men skuddet ble blokkert.

Utover i omgangen jevnet det seg mer ut, men det var likevel hjemmelaget som var best. Brann var heldige som gikk til pause med 0-0.

Frisparkperle og straffebom

Etter hvilen gjorde Brann to bytter. Ruben Kristiansen og Jon-Helge Tveita kom inn for Thomas Grøgaard og Mathias Rasmussen. Men likevel fortsatte Start å styre spillet. Drøye fem minutter etter pause var de nære på etter en corner, men headingen gikk like utenfor.

Men like før timen var passert var det Brann som tok ledelsen. Robert Taylor ble tatt på 23 meter og Petter Strand tok fart. Skuddet gikk over muren og rett i nettet. 1-0 til Brann, mot spillets gang.

Ledelsen skulle bare vare knappe ti minutter. Start rullet fint opp på kanten etter 69 minutter. Schulze fikk avslutte fra elleve meter og selv om Opdal var på den gikk ballen inn i hjørnet. 1-1.

Start fortsatte å kjøre kampen, men fem minutter før slutt fikk Brann straffe etter at Vegard Forren ble revet i bakken på en corner. Daouda Bamba skrittet frem, men skuddet gikk over.

I sluttminuttene var Brann best, men det ebbet ut med 1-1.

Det er 13 dager til neste kamp, da kommer Odd til Stadion til årets siste kamp. Avspark er tirsdag 22. desember klokken 18.00.

Start - Brann 1-1 (0-0)

0-1: Petter Strand (60.)
1-1: Eirik Schulze (69.)

29. serierunde. Eliteserien. Sparebanken Sør Arena. 600 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Eman Markovic, Erlend Segberg, Start.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Jon Gudni Fjoluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard (Ruben Kristiansen fra 46.) - Petter Strand, Kristoffer Barmen - Mathias Rasmussen (Jon-Helge Tveita fra 46.),  Robert Taylor,  Gilli Rolantsson. – Daouda Bamba (Sander Svendsen fra 90.)

Start i 4-4-2: Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joachim Jørgensen, Jesper Daland, Kristoffer Tønnessen – Christian Bolaños (Martin Ramsland fra 83.), Mohamed El Makrini (Steffen Lie Skålevik fra 42.), Erlend Segberg, Eirik Schulze – Eman Markovic (Henrik Robstad fra 90.), Kevin Kabran.