Klare for cupfinalen etter storseier

Seks ulike målscorere sørget for 6-1-seier til Brann i semifinalen mot Kolbotn.

Den første scoringen kom etter nydelig angrepsfotball. Marit Bratberg Lund fant Tuva Hansen på løp på venstresiden. Innlegget fra Hansen var svakt, men ble plukket opp av Rakel Engesvik. Hun lobbet den videre bak i feltet, der Nora Eide Lie enkelt kunne bredside ballen i mål. Brann ledet 1-0 etter seks minutter.

Åtte minutter før pause kom kampens andre scoring. På kjent vis klynget Brann-spillerne seg foran keeper før Lund sitt hjørnespark. Guro Bergsvand raget høyest i feltet og headet inn 2-0 til Brann.

I pausen ble målscorer Nora Eide Lie byttet ut, og inn kom Signe Gaupset. Etter fem og et halvt minutt på banen fikk hun ballen i skuddposisjon rett utenfor sekstenmeteren. Avslutningen hennes snek seg ned i hjørnet, og Brann ledet 3-0!

Ni minutter senere scoret Brann igjen. Hansen kom i full fart på overlapp på høyresiden og fikk ballen av Ingrid Ryland. Kaptein Hansen sendte ballen mellom beina på keeper og i mål.

I det 68. spilleminutt kom scoring nummer fem. Lund slo tunnel på en Kolbotn-spiller og slo ballen hardt inn i feltet. Der hadde Maria Brochmann løpt seg fri fra sin markering og fikk dermed en enkel jobb med å sette inn 5-0.

Engesvik scoret i begge kampene mot Kolbotn i grunnserien tidligere i år, og ti minutter før slutt fikk hun sin tredje scoring mot Kolbotn for sesongen. Nok en gang var det Lund som var nest sist på ballen. Therese Sessy Åsland sendte en god ball i bakrom mot Lund. Hun slo et innlegg mot første stolpe, der Engesvik fikk pirket ballen i mål.

To minutter før slutt fikk Kolbotn et trøstemål, men det gjorde lite. Brann vant 6-1 og er klare for cupfinale! Der blir motstander enten Rosenborg eller Stabæk.

Allerede på lørdag er det klart for ny kamp. Da kommer Rosenborg på besøk til Stemmemyren i andre runde i sluttspillet. Billetter til den kampen finner du her.