Klar for Sogndal

Brann og Sogndal er enige om en overgang for Kasper Skaanes. 27-åringen har signert en kontrakt som gjelder ut 2025 med laget fra Sogn.

Annonse:

– Det er selvfølgelig trist å forlate Brann, for det er klubben min. Det er Brann jeg har heiet på siden jeg var liten. Men nå måtte jeg lytte til hodet og ikke hjertet, og for min videre karriere var dette et riktig valg, sier Skaanes. 

Midtbanespilleren ender med det på 159 obligatoriske kamper og 18 scoringer for Brann. Han debuterte helt tilbake i 2012, da han kom innpå i cupkampen mot Florø i mai. I 2018-sesongen var han på banen i to kamper for Brann, før han ble solgt til Start. Der var han frem til han ble hentet tilbake til Brann før 2021-sesongen. 

«Mjøndalen-spøkelset»

Gjennom sine to sesonger i Brann har det gått fra enorme nedturer til store oppturer. 

– Det har skjedd mye på kort tid, men jeg er takknemlig for å ha fått være en del av klubben i så mange år som jeg har. Jeg ønsker laget og klubben all mulig lykke til i tiden fremover og jeg har veldig troen på det som skjer i klubben nå, sier han. 

Han trekker frem opplevelsene i 2022-sesongen i OBOS-ligaen som spesiell, og at det føltes som at Brann spilte 30 hjemmekamper gjennom sesongen. Men én kamp husker han ekstra godt: 

– I årevis har man snakket om dette «Mjøndalen-spøkelset», og det var deilig å slå dem hele 7–0 på Stadion, sier han med et smil. 

  • Her kan du se høydepunktene fra den kampen. Artikkelen fortsetter under videoen. 

Skaanes har slitt med en skade siden slutten av forrige sesong, men er nå på bedringens vei og håper å være spilleklar i mai. 

–Kasper har fått en fin mulighet i Sogndal, og var i en situasjon her med utgående kontrakt. Da han kunne få en lengre avtale i Sogndal ville ikke vi stå i veien for det, og vi ønsker han masse lykke til videre, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Sportsklubben Brann ønsker Kasper Skaanes lykke til videre.

Annonse fra Eliteserien: