Klar for kvartfinalen i NM etter seier mot Haugesund

Brann slo Haugesund 3–1 på Åsane Arena, og er med det klare for kvartfinalen i NM. Kvartfinalen spilles neste søndag, og senere i dag blir det klart hvem Brann møter.

Kampen startet med høy temperatur og knuffing mellom begge lags spillere.

Så, etter ti minutter, kom 55 magiske Brann-sekunder. Først havnet ballen i beina til Bård Finne på 12 meter etter en corner. Han satte ballen via bakken og i mål til 1–0. Jubelen hadde knapt lagt seg før Brann brøt ballen fra Haugesund og stormet i angrep igjen. Alene med keeper gjorde Mathias Rasmussen ingen feil og lobbet enkelt inn 2–0.

Alt dette på 55 sekunder!

Utover i den første omgangen hadde Brann flere store sjanser til å øke ledelsen, men avslutningene ble enten reddet eller gikk like utenfor mål. Dermed gikk Brann til pause med en tomålsledelse.

Etter hvilen jevnet kampen seg noe ut. Haugesund hadde noen halvfarligheter på kontringer, men fikk ikke avsluttet på mål.

Det finn derimot Finne, etter at Ole Didrik Blomberg hadde driblet seg over halve banen og kombinert fint med Rasmussen. Men avslutningen fra Finne ble reddet med en god benparade.

Haugesund fikk avsluttet på mål da Magnus Christensen headet ballen i mål på bakre stolpe, midtveis i andre omgang.

Men Brann brukte bare fire minutter på å gå tilbake i en tomålsledelse. Rasmussen crosset nydelig til Blomberg, som tok ballen lekkert ned. Så slo han til Felix Horn Myhre, som dyttet den videre til Finne. Han fant ledig plass i hjørnet og scoret sitt andre og Branns tredje.

Brann møter vinneren av Odd/Sandefjord i kvartfinalen i NM neste søndag. Hvem som blir motstander blir klart søndag kveld. Billett- og arenainformasjon kommer så fort det er avklart.

Brann–Haugesund 3–1 (2–0)

1–0: Bård Finne (10.)
2–0: Matthias Rasmussen (11.)
2–1: Magnus Christensen (66.)
3–1: Bård Finne (70.)

NM, 4. runde, menn. Åsane Arena. Tilskuere: 3033. Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Thore Pedersen, Ole Didrik Blomberg, Brann. Alexander Søderlund, Magnus Christensen, Anders Bærtelsen, Peter Therkildsen, Haugesund.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland– Thore Pedersen (Svenn Crone fra 76.), Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe – Mathias Rasmussen (Niklas Jensen Wassberg fra 76.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg, Bård Finne, Frederik Børsting (Aune Heggebø fra 62.).