Klar for 16. mai-debut på trenerbenken

Mandag får Erik Huseklepp oppleve sin første 16. mai-kamp fra trenerbenken.

Annonse:

– Det blir nervepirrende å følge kampen fra trenerbenken. Det er ofte verre å stå der enn å være utpå banen. Utpå banen tenker du mindre og bare lever med spillet på en måte, mens på benken kommer det nok litt mer nerver. Men jeg gleder meg veldig, og jeg håper alle spillerne gleder seg også, sier Branns assistenttrener, Erik Huseklepp. 

Som mangeårig Brann-spiller besitter Huseklepp verdifull erfaring i møte med store kampdager som dette og atmosfæren som hører med. Han har spilt hele åtte 16. mai-kamper på Stadion som Brann-spiller. Dette sier han om hvordan han snakker med spillerne inn mot 16. mai-kampen:

– Jeg passer på å ikke snakke for mye om det, men når jeg snakker med de fokuserer jeg på at dette må jo være det gøyeste i verden, å spille for folk istedenfor å spille for tomme tribuner. Du må glede deg til sånne begivenheter, og gripe det istedenfor å frykte det. Jeg tror nok alle spillere i bunn ønsker å spille for sånne folkemengder, men det er nok noe å bli vant til også, sier han. 

Går mot fullsatte tribuner

Det er allerede solgt godt over 15.500 billetter til mandagens dyst mot Sandnes Ulf. Huseklepp tror publikumsstøtten vil bli en viktig faktor i kampen.

– Det vil bety en massiv støtte. Så gjelder det for oss å gjøre en god prestasjon utav det, og som et lag få med oss tribunen. Da får vi en ekstra mann i det, for det bergenske publikumet er en ekstra mann for oss.

Sandnes Ulf har startet sesongen sterkt og står med 12 av 15 poeng etter fem serierunder. Det er ett mer enn Brann har på like mange kamper. Huseklepp lover en offensiv inngang til kampen.

– Vi skal vinne. Vi møter nok et lag som parkerer bussen, de har ligget lavt i mange kamper og ønsker å kontre. Så det kan bli en tålmodighetsprøve, men vi må ha en positiv og offensiv inngang til kampen, og vise at vi skal kontrollere den.

Brann har tre seiere på bortebane i år, men venter fortsatt på årets første hjemmeseier. Huseklepp lover et brannlag som skal gi alt for å endre dette på mandag. 

– Publikum kan vente seg et lag som prøver alt de kan for å vinne, men vi møter og et lag som er flink til å stenge igjen og ønsker å ligge lavt. Når målene kommer er vanskelig å si, men det skal bli mål!

Annonse fra Obos-ligaen: