Kjørte over Mjøndalen på Stadion og tar ferie på tabelltopp

Endelig! Mjøndalen-spøkelset ble begravet på Stadion mandag kveld, da Brann tok en overlegen 7–0 seier.

• Toppbilde: Andreas Skovgaard (liggende) sendte Brann i ledelsen. Foto: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport.

Brann har slitt mot Mjøndalen og ikke vunnet mot dem siden rundt Vikingtiden. Jada. Overdrivelse. Men sist Brann slo Mjøndalen var i 1992. Mandag kveld kjørte Brann over laget fra Nedre Eiker, og tok samtidig over tabelltoppen i OBOS-ligaen.

Brann startet kampen strålende og produserte en drøss med sjanser de første ti minuttene. Scoringen kom i det tiende spilleminutt, etter en corner. Klabb og babb i feltet, og Andreas Skovgaard kriget inn målet som sende Brann i ledelsen.

Brann fortsatte å styre kampen etter scoringen, men nummer to lot vente på seg. Mjøndalen sin største sjanse kom like etter halvtimen var passert, men skuddet gikk via stolpen og ut.

1–0 sto seg til pause.

Brann fortsatte å presse i andre omgang, men igjen ble mange sjanser brent. Før Kasper Skaanes ble spilt gjennom på skrått hold, vendte bort Mjøndalen-forsvaret og satte 2–0 etter 57 minutter. Bare tre minutter senere var det Mathias Rasmussen sin tur til å score. Svenn Crone slo inn fra høyre, Rasmussen kom høyest i luften og headet inn 3–0.

4–0 ble scoret av Bård Finne etter 75 minutter. Han ble spilt gjennom av David Møller Wolfe, vendte opp og banket ballen i mål. Bare to minutter senere var samme duo frempå igjen. Møller Wolfe til Finne og 5–0. Finne scoret ekte hat-trick, da han scoret sitt tredje og 6–0 tre minutter før slutt.

På overtid løp Ole Didrik Blomberg inn kampens siste scoring, da han lobbet inn 7–0-scoringen. For en kveld på Stadion.

Nå tar OBOS-ligaen en liten ferie, og neste kamp er borte mot Sjørdals-Blink, søndag 19. juni. Brann spiller også treningskamp i Haugesund, søndag 12. juni klokken 15.00.

7–0: Ole Didrik Blomberg (90.)

OBOS-ligaen, runde 9. Brann Stadion. Tilskuere: XX.XXX. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gult kort: Adrian Aleksander Hansen, Mjøndalen.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard, David Møller Wolfe (Fredrik Pallesen Knudsen fra 78.) - Mathias Rasmussen (Isak Tomar Hjorteseth fra 78.), Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes (Felix Horn Myhre fra 70.) - Frederik Børsting, Aune Heggebø (Bård Finne fra 70.), Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 70.).