Kjempet forgjeves for poeng

En fantastisk scoring av Deyver Vega holdt ikke. Brann tapte 1-2 for Rosenborg.

Brann-spillerne kjempet tappert, men måtte til slutt kapitulere. Rosenborg vant 2-1 og ligger i føresete med fem poengs forsprang på tabelltoppen med tre kamper igjen.

1. omgang startet med stillingskrig mellom lagene de første ti minuttene. I det tolve minutt gjorde Markus Pettersen en strålende beinparade på avslutningen fra Nicklas Bendtner.

På det påfølgende hjørnesparket ble det imidlertidig scoring. Samuel Adegbenro var sist på ballen. Rosenborg opp i 1-0.

Brann gikk rett opp i angrep etter baklengsmålet. Rosenborg slo kontra med en gang. En god overgang resulterte i at Mike Jensen kom alene mot Markus Pettersen. Dansken økte Rosenborgs ledelse til 2-0.

Brann fikk en verst tenkelig start på kampen.

Den påfølgende halvtimen ble vanskelig for Brann. Rosenborg hadde god kontroll og skapte store sjanser på kontringene. Brann slet med å få spillet til å sitte. Det ble stort sett med halvsjanser. Omgangen ebbet ut med 2-0-ledelse til Rosenborg. Et resultat som ga et reelt bilde av kampen hittil.

Vega reduserte tidlig

Brann gjorde to bytter foran 2. omgang. Deyver Vega og Daouda Bamba kom inn for Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik. Det skulle gi uttelling umiddelbart.

I det 48. minutt fikk Brann frispark på venstresiden utenfor Rosenborgs straffefelt. Innlegget fra Ruben Yttergård Jenssen havnet etter hvert hos Deyver Vega, som lot ballen få en liten sprett før han dundret den i venstre hjørne.

Et nydelig mål av costaricaneren. 1-2 og kamp igjen!

De neste 20 minuttene var svært fartsfylte sett med Brann-øyne. Rødtrøyene dominerte kampen fullstendig og skapte flere store sjanser. Nærmest var Daouda Bamba etter 53 minutter. Men Brann-spissen fikk ikke avsluttet skikkelig.

Tre minutter var Peter Orry Larsen på farten. Men skuddet hans fra distanse gikk like utenfor. Nå hadde Brann fortjent en scoring.

Det store trykket til Brann avtok noe etter hvert. Fremdeles var det hjemmelaget som dominerte banespillet, men de store sjansene uteble. I de siste ti minuttene tok det imidlertid seg opp igjen.

Brann-spillerne kjempet som løver for utligningen, men det ville seg ikke i kveld. Dermed endte med et skuffende 1-2-resultat. Brann fremdeles på 2. plass, men med mye å kjempe for fortsatt.

Brann - Rosenborg 1-2 (0-2)

0-1: Samuel Adegbenro (13.)
0-2: Mike Jensen (16.)
1-2: Deyver Vega (48.)

27. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 12.914 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: André Hansen (Rosenborg).

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Peter Orry Larsen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Deyver Vega fra 46.) - Gilli Rolantsson (Azar Karadas fra 85.), Steffen Lie Skålevik (Daouda Bamba fra 46.), Gilbert Koomson.

Rosenborg (4-3-3): Andre Hansén - Vegard Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling -  Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen (Marius Lundemo fra 78.) - Pål André Helland (Djordje Denic fra 83.), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Yann-Erik De Lanley fra 54.).