Karadas har forlenget som Brann 2-trener

Azar Karadas fortsetter som Brann 2-trener i to år til. Mandag skrev han under på en forlenget avtale, som strekker seg ut 2024.

Annonse:
  • Foto: Bjørn-Erik Nesse/Digitalsport.

– Jeg er veldig glad for å ha fått tilbud om forlengelse, og det er kjekt å føle seg ønsket. Det er en veldig spennende tid i klubben nå, og det vil jeg være med på, sier Karadas. 

41-åringen begynte som assistenttrener for Brann 2 fra 2020, og i 2021 og 2022 har han vært hovedtrener. Årets sesong endte med opprykk for Brann 2, og neste sesong skal de spille i 2. divisjon for første gang siden 2014. Her er lagene de møter.

– Jeg har en veldig god hverdag i Brann med et godt kompetansenivå. Det er stadig nye utfordringer, så man må være på tå hev og utvikle seg, sier Karadas. 

Spennende utvikling

Karadas og Brann 2 er nå inne i sine siste uker med fellestreninger for året. Neste år venter en ny utfordring med spill på høyere nivå. 

– Det blir en ny og spennende hverdag for oss alle. I 3. divisjon i år har flere spillere vokst med oppgaven, og det blir spennende å følge utviklingen deres neste år også. Det er en ambisiøs spillergruppe som har store mål for karrierene sine. Jeg gleder meg til å jobbe videre med dem, og legge til rette for at de skal ta nye steg, sier Karadas. 

Men selv om Brann 2 nå skal prøve seg på et nytt og høyere nivå, er Karadas opptatt av tålmodighet. 

– Jeg er veldig opptatt av hverdagene, og jobben alle gjør der. Neste år blir et nytt nivå for alle, og både klubben, vi trenerne, spillerne og bergenserne må være tålmodige mens guttene utvikler seg, sier Karadas. 

To signeringer

I tillegg til Karadas sin forlengelse, har også keepertrener Bartosz Deregowski forlenget sin avtale med Brann for to nye år. Han har vært keepertrener i Brann-Akademiet siden november 2016, og i motsetning til trenerne for de forskjellige akademi-lagene har Deregowski keeperne hele veien i Brann-Akademiet. Fra de kommer inn som 11-, 12-, 13-åringer, til de enten går videre til A-laget eller andre klubber. 

– Jeg trives veldig godt her, og det er veldig fint å få jobbe sammen med keeperne over så lang tid. De kommer inn her mens de fremdeles er barn og så får jeg være med på reisen deres, både mens de utvikler seg som keepere og som mennesker, sier Deregowski. 

Faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo, er strålende fornøyd med de to kontraktsforlengelsene. 

– Azar og Bartosz var de eneste kandidatene vi hadde til disse stillingene, og vi er veldig fornøyd med at begge er med videre. Azar gir de unge spillerne den nødvendige tryggheten, samtidig som han vet hvilke krav som stilles i toppfotballen. Dette evner han å kommunisere til spillerne, og at laget har rykket opp er også et opprykk for han som trener, sier Bergo. 

Om Deregowski sier han følgende: 

– Han har trent opp to unge bergensere til å bli landslagskeepere på G15- og G17-landslaget, det taler for seg selv. Han er utrolig dedikert og tar utgangspunkt i rollekravene til keepere i Branns spillmodell og jobber etter det slik at keeperne passer spillestilen. Vi er veldig glad for at han blir med videre, sier Bergo.  

Bartosz Deregowski.jpg
Bartosz Deregowski

 

Annonse fra Eliteserien: