Karadas er ferdig som spiller i Brann

Denne sesongen blir den siste i Brann for Azar Karadas. Kontrakten til 38-åringen går ut ved nyttår og blir ikke fornyet.

Annonse:

– Jeg har snakket med klubben og fått beskjed om at jeg ikke er med som spiller neste sesong. Det er trist, for jeg hadde veldig lyst til å være med en sesong til, og bruke min spisskompetanse i enkelte kamper og være en del av garderobekulturen. Men slik er fotballen, ting varer ikke evig, sier Karadas til Brann.no.

Nordfjordingen har over 250 kamper for Brann gjennom hans tre perioder i klubben og er utrolig populær blant supporterne.

– Jeg har vært en del av klubben i flere perioder siden 1998. Jeg vil spesielt takke supporterne. Det har vært både oppturer og nedturer, og jeg sitter igjen med vanvittig mange gode minner. Nå vil jeg la dette synke inn og så kommer jeg tilbake med mer på et senere tidspunkt, sier Karadas, som har fullt fokus på å hjelpe laget til å fullføre årets sesong på best mulig måte.

Gjennom sin tid i Brann har han vært med på både opprykk og nedrykk, men det største øyeblikket kom i 2007 da gullet kom hèm. På listen over spillere med flest kamper for Brann gjennom alle tider har han bare fire spillere fremfor seg. 

– Et forbilde

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, sier det var tungt å gi Karadas beskjeden om at kontrakten ikke blir fornyet.  

– Det var en helt spesiell beskjed og gi til en helt spesiell spiller. Han har betydd veldig mye for Brann og hele norsk fotball. Han har hatt en enormt viktig rolle i garderoben og vært et stort forbilde for de unge spillerne når det kommer til profesjonalitet og garderobekultur. Typer som han ønsker man å ha med til evig tid, men slik er det ikke i fotballen, sier Soltvedt.

Brann og Karadas er fremdeles i dialog inn mot neste sesong, men da om en annen rolle i klubben.

AH7_7936
Fotball , 5. mai 2019 , Eliteserien , Brann - Ranheim 0-1Azar Karadas , Brann får drakt for 250 kamperav daglig leder i Brann , Vibeke Johannesen
Annonse fra Eliteserien: