Kanonomgang sørget for storseier

Etter en svak 1. omgang gikk Brann knallhard til verks etter pause. Spillerne ga seg ikke før det sto 3-0 i målprotokollen. Dermed har Brann fått en strålende start på sesongen.

Det startet heller dårlig og tafatt fra Branns side. Verken pasningene eller løpene satt som de skulle i innledningen. Viking ville mest og vant også de fleste duellene. Etter 20 minutters spill var Viking-spiller Even Østensen farlig frempå, men skuddet gikk heldigvis utenfor.

Stor sjanse til Koomson

Få minutter etter var Brann muligens noe heldige da samme Østensen gikk i bakken etter en duell med Brann-keeper Ali Ahamada. Dommer Tommy Skjerven lot imidlertid tvilen komme Brann til gode.

I det 33. minutt kom omgangens største sjanse for Brann. En glimerende pasning av Daouda Bamba sendte Gilbert Koomson helt gjennom i bakrommet. Ghaneseren ble noe presset av en Viking-spiller og fikk derfor ikke ordentlig dreis på avslutningen.

Omgangen ebbet ut i 0-0. Brann hadde nok mest grunn til å være fornøyd med det.

Totalforvandling etter pause

Lars Arne Nilsen sa trolig noe lurt i pausen, for det som skjedde i de siste 45 minuttene var svært mye bedre enn før pause.

Allerede seks minutter ut i omgangen ble det scoring.

Kristoffer Barmen så at Viking-stopperne etterlot seg et stort bakrom. Han slo en perfekt timet pasning over dem og bakfra kom Bamba i et kanonløp. Han nådde ballen først og lobbet elegant over en utrusende Iven Austbø i Viking-målet. 1-0 til Brann!

Herfra og inn var det stort sett bare ett lag på banen.

Og i det 61. minutt doblet Brann ledelsen!

Et strålende angrep ble startet på Branns venstreside. Ballen endte til slutt hos Ruben Kristiansen som gikk på et nydelig løp. Han sendte ballen videre til Koomson rett foran mål. Branns høyrekantspiller nølte ikke ett sekund og banket ballen i buret utagbert for Austbø. 2-0 til Brann!

Straffebom og ny Brann-scoring

Det så ut til å bli ny spenning i kampen da Viking fikk straffespark i det 76. minutt. Tommy Høilands forsøk på panenka ble imidertid for enkelt for Ahamada. Branns nye keeper fikk ballen rett i fanget.

Istedet skulle innbytter Erlend Hustad gjøre kvelden fullkommen for alle med hjertet i Brann. Han hadde allerede fått to store sjanser til å score tidligere i kampen. På det tredje skulle det sitte. Fem minutter på overtid ble han spilt gjennom av Fredrik Haugen. Alene mot keeper gjorde moldenseren ingen feil. 3-0 og en flott revansje mot laget som slo Brann 5-1 i tilsvarende oppgjør i fjor.

Brann har fått en flying start på sesongen!

Fakta

Brann - Viking 3-0 (0-0)

1-0: Daouda Bamba (51.)
2-0: Gilbert Koomson (60.)
3-0: Erlend Hustad (90.)

Eliteserien. 2. runde. Brann Stadion. 200 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL. Gult kort: Daniel Pedersen, Ali Ahamada og Erlend Hustad, Brann. Viljar Vevatne, Viking

Brann (4-3-3): Ali Ahamada - Petter Strand, Ole Martin Kolskogen (Christian Eggen Rismark fra 73.), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Amer Ordagic, Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 70.) - Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson fra 70.), Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 70.), Robert Taylor (Marcus Mehnert fra 85.)

Viking (4-3-3): Iven Austbø - Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Ylldren Ibrahimaj (Jefferson de Souza fra 81.), Kristoffer Løkberg (Joe Bell 81.), Johnny Furdal (Sebastian Sebulonsen fra 68.) - Zymer Bytiqi (Tommy Høiland fra 57.), Veton Berisha, Even Østensen (Harald Nilsen Tangen fra 68.)