Kan få 150 kamper på mandag

Alltid like blide Kasper Skaanes (27) kan få sin kamp nummer 150 for Brann hvis han spiller mandagens hjemmekamp mot Kongsvinger. Det feirer han med å gi vekk 150 gratis billetter til Brann-supportere.

Annonse:

Født bare et Bryne-, Stjørdal-, eller Kongsvinger-innkast fra Brann Stadion har Nymarks-gutten vokst opp som ekte Brann-supporter.

– Det høres kanskje rart ut, men et av mine aller beste minner fra min tid som fotballspiller er da jeg kom tilbake til Bergen etter noen år i Start. Det å få lov til å spille for klubben man heier på er helt unikt, sier Skaanes.

Oppdatert: 150 gratis «Kasper Skaanes-billetter» ble revet vekk og er nå utsolgt. 

Kom og (forhåpentligvis) se Kasper spille sin 150. kamp. Kjøp billetter til Brann-Kongsvinger mandag 25. juli kl. 18.00 her.

Selv om fjorårssesongen ble en nedtur så har han hele tiden følt på en ekstrem støtte fra byen, og han mener det har toppet seg i år.

– Det har vært helt vilt. Den kulturen som nå vokser frem der folk samler seg rundt klubben er fantastisk. Det virker som at Brann er blitt en mye større greie for folk, og det bevises med at vi nesten hver uke setter publikumsrekorder på bortebane. På banen hører vi aldri de andre lagenes supportere fordi det er så stort kok fra våre, sier Skaanes.

Scorer «alltid» mot Rosenborg

Da han stod og trikset på Nymarksbanen som 12-13-åring så han aldri for seg at det kunne bli 150 kamper for Brann, men han innrømmer at det alltid har vært den store drømmen å spille på Stadion.

Debuten fikk han tilbake i 2012 da han ble byttet inn mot Florø i cupens 2. runde. Etter bare ni minutter på banen la han lekkert opp til barndomskompisen Bård Finne som scoret Branns nest siste mål i det som til slutt ble en 6-1-seier.

Det første målet for Brann var borte mot Rosenborg på Lerkendal i 2014 etter en assist av nåværende assistenttrener Erik Huseklepp. Hans andre scoring for Brann kom i samme kamp, fra kantrollen sin ved siden av en annen mann fra dagens trenerteam; Hassan El Fakiri. Sluttresultatet snakker vi ikke om.

– Mitt første mål på Stadion kom også mot Rosenborg da vi vant 3-1 foran nesten 15.000 tilskuere. For meg som bryr seg så mye om klubben så var det helt ekstremt stort, sier Skaanes.

AJ9_6042.jpg
Kasper Skaanes har scoret 0-1 for Brann mot Rosenborg på Lerkendal og jubler sammen med Erik Huseklepp. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Nystemten i gult

Etter lite spilletid i Brann under Lars Arne Nilsen gikk turen til Sørlandet og Start. Rart for en Brann-supporter, men et fint skifte for en spiller i utvikling.

I august 2018 fikk han nasjonal oppmerksomhet for å stå i gul Start-drakt og synge med på Nystemten før møtet med klubben i sitt hjerte.

– Alle medspillerne mine skjønte at dette var viktig for meg. Som bergenser betyr den sangen utrolig mye og det ville vært merkelig å ikke vise byen og laget den respekten de fortjener, sier Skaanes som heldigvis tapte kampen 4-1.

NTB_bE9jBvBsqnQ.jpg
Kasper Skaanes synger "Nystemten" i kampen mellom Brann og Start på Brann Stadion. 4-1. Foto: Marit Hommedal / NTB


Gir vekk 150 billetter

Om han får sin 150. kamp finner du ut hvis du kjøper billetter til Brann-Kongsvinger mandag 25. juli kl. 18.00 her.

Er du en av de første som leser dette så finner du altså, førstemann-til-møllen, 150 gratis
«Kasper Skaanes-billetter» her kl.12.00 fredag 22. juli. (Oppdatert: Billettene ble revet vekk med en gang de ble lagt ut). 

– Det er kjekt å gi noe tilbake. Jeg vet at de som brenner for klubben allerede har skaffet seg billett, men det er kjekt hvis noen som ikke har så god råd eller har lyst til å se sin første kamp på Stadion får en mulighet. Kanskje sitter det små gutter eller jenter på tribunen som i fremtiden får flere kamper enn meg, sier Skaanes.

Selv om det etter 150 kamper er vanlig å ta et tilbakeblikk på karrieren så ser Kasper fremover og utelukker ikke 150 kamper til.

– Det er skikkelig gøy med den optimismen vi opplever i Bergen nå. Vi leverer fin offensiv fotball, men er likevel i kontinuerlig utvikling, avslutter Skaanes.

Annonse fra Eliteserien: