Før kampen: Brann - Stabæk

Kjenner det på pulsen at det nærmer seg. Alle må gå! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Stabæk.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann tar imot Stabæk på Stadion i sesongens viktigste kamp til nå, i Eliteseriens 22. runde. Kampen spilles søndag 17. oktober klokken 17.00 og vises på TV Norge og Discovery+. Men som du vet er kampen aller, aller best på Stadion med gauling av full hals og hjertet i Brann.

Det var et fantastisk liv i Mjøndalen i forrige serierunde, og at det ikke endte opp med tre poeng føles ekstremt ufortjent. Vi er uansett i form, og på tabellen som avgjør om vi får spille i Eliteserien neste år har vi klatret opp til kvalifiseringsplass, et poeng foran Stabæk og fire poeng bak Tromsø på trygg grunn. Nervene er over, under, foran, bak, inni og utenpå kroppen. Dette er en fantastisk anledning for alle med hjertet i Brann til å møte opp på Stadion og være med å hjelpe guttene til seier!

Vi har hatt et veldig godt tak på bæringene de seneste årene. I fire av de fem siste oppgjørene har Brann vunnet overbevisende, og i fjor fikk vi med oss et poeng i en kamp vi dominerte. Forrige Stabæk-seier på Stadion kom helt tilbake til 2014. Så er det likevel sånn at selv om solen har stått opp i øst hver morgen i millioner av år, kan den plutselig stå opp i vest en dag, og verden ser annerledes ut. Stabæk kan skape trøbbel for oss, selv om alt vi forbinder dem med er deilige dager med tre poeng på Stadion.  

Fem siste oppgjør mot Stabæk på Stadion:

  • 2020: Brann - Stabæk 1-1 Barmen
  • 2019: Brann - Stabæk 2-1 Yttergård Jenssen, Berisha
  • 2018: Brann - Stabæk 3-0 Rolantsson, Wormgoor, Orry Larsen
  • 2017: Brann - Stabæk 5-0 Braaten, Nouri, Acosta, selvmål, Vega
  • 2016: Brann - Stabæk 1-0 Heltne Nilsen

Det blir gjensyn med to kjente fjes på søndag. Simen Wangberg fikk med seg 20 kamper for oss, men vi kan ikke legge skjul på at det blir enda mer spesielt å se Fredrik Haugen tilbake på Stadion for et annet lag. Han har foreløpig 276 kamper for Brann, og var en virkelig favoritt i Bergen. Vi ønsker han selvsagt alt godt fremdeles, utenom i 90 minutter på søndag. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Vieux Yaya Sané ute med skade.

Stabæk har noen tunge skadefravær i Yaw Amankwah og Oliver Valaker Edvardsen. I tillegg er Kornelius Norman Hansen suspendert. 

Neste kamp er borte mot Odd, søndag 24. oktober klokken 19.00. Sett av dagen og ta en søndagstur over fjellet.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Obos-ligaen: