Kalvenes blir daglig leder i Brann

Brann har ansatt Christian Kalvenes (45) som ny daglig leder. Han ble presentert på en pressekonferanse mandag formiddag.

Annonse:

– Styret i Sportsklubben Brann er strålende fornøyd med å kunne fortelle alle som elsker klubben om ansettelsen av Christian Kalvenes som ny daglig leder. Gjennom en grundig rekrutteringsprosess, med i overkant av 40 kandidater og der konkurransen var tøff, så stod Christian igjen som den foretrukne kandidaten hos hele styret, sier styreleder i Brann, Aslak Sverdrup.

Kalvenes kommer til Brann fra stillingen som konserndirektør for privatmarkedet hos Fjordkraft. Men for Brann-supporterne er han nok mest kjent for sin fotballkarriere. Kalvenes har spilt for Brann i tre perioder, og står med 62 kamper for klubben. Han har også spilt for Åsane og Sogndal i Norge, mens i utlandet har han spilt for skotske Dundee United og for Burnley i England. Der fikk han også med seg én sesong i Premier League.

Bred erfaring

Kalvenes har etter endt fotballkarriere jobbet i både Chess/Telia og sist i Fjordkraft. Han har studert økonomi og administrasjon ved høgskolen i Sogndal i flere år, og har en Master of Business and Management fra BI i Bergen.

– Christian kjenner Brann godt gjennom mange år som spiller. Han har i tillegg spilt proff i Skottland og England, og har fått med seg viktig erfaring derfra for å løfte klubbens prestasjoner videre. Han har toppledererfaring, bred kommersiell innsikt, er strategisk i sin tilnærming og har en flott personlighet, sier Sverdrup.

NTB_I3quql2jswQ.jpg
Foto: Marit Hommedal / NTB

Brann skilte lag med tidligere daglig leder Vibeke Johannessen på slutten av 2021. Siden har Therese Andvik Rygg vært konstituert daglig leder, mens styret har ledet arbeidet med å finne en ny permanent daglig leder. Det valget falt altså på Kalvenes.

–  Muligheten til å få lede en klubb som betyr så mye for så mange, var noe jeg ikke kunne takke nei til. Selv var jeg ansvarlig for å koste tribunene etter kamp i flere år på 90-tallet. Jeg har spilt ungdomsfotball og A-lagsfotball for klubben over tre tiår. Jeg har vært med som sponsor og alltid som supporter. Klubben har en spesiell plass i hjertet mitt, sier Kalvenes.

Og legger til:

–  Den sterkeste motivasjonen for å ta jobben er at jeg tror sterkt på at vi sammen skal kunne leve opp til klubbens misjon; Vi e Brann Bergens stolthet. For supportere, samarbeidspartnere, medlemmene, de ansatte og for hele Bergen by. Stolthet for det vi presterer på banen, men også for hvem vi er og hva vi står for som klubb og organisasjon. Troen på at vi sammen kan skape mange gode opplevelser og minnerike øyeblikk for alle som er glad i Brann, sier han.

Når han tiltrer i stillingen er ennå ikke helt avklart, og informasjon om dette vil komme på et senere tidspunkt.

Annonse fra Eliteserien: