Japhet tilbake i full trening

Etter et litt lengre sykdomsopphold er endelig en av sommerens signeringer tilbake i full trening. Brann.no har tatt en prat med den danske forsvarsspilleren.

Annonse:

- I løpet av torsdagen etter kampen mot Fana fikk jeg akutt veldig vondt i magen. Jeg ble lagt inn på sykehuset torsdag kveld og ble operert for blindtarmbetennelse natt til fredag. Etter en ukes tid kom jeg tilbake på feltet og begynte smått å trene. De siste ukene har jeg trent godt, to ganger om dagen, og kroppen føles veldig bra ut igjen. 

Japhet, som i sommer kom fra danske Midtjylland, var også utlånt til engelske Brentford, og synes nivået i Brann er høyt.

- Nivået og intensiteten her er veldig høy. Jeg synes vi viser gode kvaliteter og kvaliteter som ikke gjenspeiler seg med tanke på hvordan vi ligger på tabellen. Eliteserien har et høyt nivå, så enn så lenge er jeg positivt overrasket.

Forsvarsspilleren trente i sin tid i England fast med Brentford sitt A-lag og spilte kamper for B-laget. Han fikk dessverre ingen kamper for Championship-klubben, da sesongen også ble amputert på grunn av pandemien.

- Jeg kommer til å bidra med power, fysikk og vinnervilje. Det er derfor jeg er her – jeg vil vinne kamper og bidra med mitt til laget. Som forsvarsspiller ligger det mye stolthet i å forsvare målet, og det er det viktigste for meg. Jeg håper jeg kan bidra med å holde nullen. Holder vi nullen sikrer vi iallfall ett poeng. 

Stadion-"debut" på søndag?

Dansken synes troppen ser bra ut og mener Brann har mange gode spillere fremover i banen. 

- For meg handler det om å gjøre angrepsspillerne bedre. Jeg er god på kommunikasjon og ønsker å supplere angrepsspillerne med sjanser, men selvfølgelig også trygghet bakover.

Som en ren forsvarsspiller er først og fremst jobben til Japhet å forsvare mål. Likevel legger han ikke skjul på at han liker å score mål og bidra fremover.

- Når jeg spiller back liker jeg å komme fremover i banen og inn på motstandernes halvdel. Jeg synes jeg er god teknisk og liker meg også godt på offensiv dødball. Både i Midtjylland og Brentford er de gode på dødballer, så jeg er komfortabel på både defensiv og offensiv dødball.

På grunn av sykdommen har Japhet fortsatt ikke fått vist seg ordentlig frem for supporterne på Stadion. Forhåpentligvis får han vist seg frem de kommende kampene nå som han er tilbake i full trening.

- Brann har en fantastisk støtte fra supporterne. Allerede fra da jeg kom hit visste jeg at Brann er en fantastisk klubb. Jeg er veldig imponert over hvor stor Stadion er. Både Stadion og fanbasen er større enn Midtjylland sin, så jeg synes det er helt fantastisk med den støtten de kommer med. Jeg gleder meg enormt til å spille foran Bataljonen og forhåpentligvis et fullsatt Brann Stadion i fremtiden.

På søndag har du mulighet til å se Japhet og resten av laget i aksjon i treningskampen mot Sogndal på Stadion kl. 16.00! 

Annonse fra Eliteserien: