Jan Magne «Jappi» Ottesen er død

Mangeårig frivillig i IL Sandviken, og det siste året i Brann, Jan Magne «Jappi» Ottesen sovnet inn lørdag kveld, etter kort tids sykdom.

Annonse:

«Jappi» begynte som frivillig rundt herrelaget til IL Sandviken helt tilbake i 1977, og fra 1988 og frem til han døde jobbet han frivillig for damelaget i Sandviken. Engasjementet og de utallige timene fortsatte da Sandviken ble Brann fra 2022-sesongen. 

– Han har hatt en enorm betydning for alle som har vært innom Sandviken gjennom de årene han var der. Han var spesielt viktig for spillerne som kom utenfra, og tok seg ekstra av dem som var nye i byen, sier Mette Hammersland, som har hatt et nært forhold til «Jappi» gjennom alle årene han har vært frivillig. 

Bestilling av utstyr, pumping av baller, vask av drakter, koking av kaffe, bestilling av reiser. «Jappi» gjorde alle slags oppgaver rundt kvinnelaget, og kunne være på Stemmemyren fra tidlig morgen og gjennom hele dagen. Og han var aldri i tvil da det ble snakk om at Sandviken skulle gå inn i Brann. 

– Han var en av de første jeg snakket med da den diskusjonen kom opp, og han svarte umiddelbart at dette måtte vi være med på. Da vi ble Brann fra 2022 av, byttet han IL Sandviken capsen med en Brann-caps og fortsatte som før, sier Hammersland. 

– Han hadde en fantastisk omsorg og raushet for andre. Men han var også bestemt, og ga klar beskjed til både spillere og de rundt laget om ting han mente ikke var godt nok. Han truet med å gi seg flere ganger da han var uenig i ting, men så ombestemte han seg alltid fem minutter senere, humrer Hammersland. 

«Jappi» er et kjent navn for alle i norsk kvinnefotball, og han var den som møtte både dommere og trenerne til motstanderlagene før kampene på Stemmemyren. For sin utrettelige innsats som frivillig fikk han gullmerke i IL Sandviken, en utmerkelse til personer som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats for klubben. Han mottok også Bergen kommune sin ildsjel-pris i 2015. 

«Jappi» bisettes fredag 27. januar klokken 10.00 i Biskopshavn kirke. Familien ønsker heller en donasjon til jentefotballen i Sandviken til kontonummer 3624.50.74721 eller Vipps til 526171, enn blomster. 

_DSC3045.JPG
«Jappi» før Sandvikens cupfinale i 2018. Foto: Odd Løvset/Hordalandsfotball.

 

Annonse fra Eliteserien: