Jaktet forgjeves på det avgjørende målet

En tidlig Kristoffer Barmen-scoring var ikke nok til å senke Vålerenga på Stadion.

Det endte 1-1, et resultat bortelaget har mest grunn til å være fornøyd med. Dermed har Brann bare fem poeng på de fem første kampen i Eliteserien og har litt å ta igjen til lagene som har åpnet sesongen best.

Men det begynte lovende. Kristoffer Barmen var tilbake i den velkjente rollen som venstre indreløper for Brann mot Vålerenga, og han brukte ikke lang tid på å markere seg.

Etter kvarteret spilt headet han over mål, og syv minutter senere var siktet finjustert slik at bergenseren traff nettmaskene. Et hardt innlegg fra Ruben Kristiansen ble møtt av Barmen drøyt 16 meter fra mål, og på mesterlig vis fikk han ballen i mål med hodet.

Acosta i tverrliggeren

Deretter gikk det bare minutter før Bismar Acosta var veldig nær 2-0-ledelse på et presist frispark fra Fredrik Haugen. Men i stedet for økt ledelse til Brann klarte Vålerenga å utligne mot spillets gang.

Herolind Shala klarte noe overraskende å få ballen mellom beina på en overrasket Brann-keeper Håkon Opdal til 1-1 syv minutter før pause.

De to målene ble kampens eneste. Brann hadde spillet etter pause, presset VIF bakover i banen, men skapte få store muligheter. Dermed sto hjemmelagets fans skuffet tilbake og konstaterte at sesongåpningen er blitt litt trøblete.

T Brann-Ranheim TF (0-1) 05.05.2019 18:00 Brann stadion

Neste mulighet til å ta en etterlengtet trepoenger kommer mot Tromsø på bortebane førstkommende søndag.

Brann - Vålerenga 1-1 (1-1)

Eliteserien, Stadion, 10.889 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Veton Berisha, Brann, Jonatan Tollås Nation, Vålerenga.

1-0: Kristoffer Barmen (22.)

1-1: Herolind Shala (38.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Azar Karadas fra 90.) - Gilli Rólantsson (Gilbert Koomson fra 76.), Veton Berisha (Daouda Bamba fra 80.), Petter Strand.

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Kwarasey - Efrain Juarez, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Sam Adekugbe - Magnus Lekven, Mohammed Abu - Herolind Shala (Deyver Vega fra 85.), Matthias Vilhjalmsson (Erik Israelsson fra 77.), Chidera Ejuke (Bård Finne fra 73.) - Fitim Azemi.