Islandsk langslagsspiss klar for Brann

29 år gamle Berglind Thorvaldsdottir har signert for Brann. Den islandske landslagsspissen kommer fra svenske Hammarby og har signert kontrakt ut 2023.

Annonse:

– Brann er det beste laget i Norge, og da de tok kontakt trengte jeg ikke å tenke meg om før jeg sa ja. Jeg er veldig glad for å være her, og vil bidra til å gjøre laget enda bedre og ta nye steg, sier Thorvaldsdottir.

Spissen har en lang landslagskarriere med Island, der det har blitt 57 kamper og ni mål. På klubbnivå har hun spilt for flere klubber i hjemlandet og ute i Europa har hun vært innom italienske Verona og Milan, nederlandske PSV og franske Le Havre.

Målscorer

Forrige sesong spilte hun høstsesongen for svenske Hammarby i Damallsvenskan. Der endte de på en syvendeplass, og Thorvaldsdottir fikk med seg åtte kamper. 

Thorvaldsdottir sier dette om sine styrker som spiller. 

– Jeg er en målscorer, som liker å både få ballen på fot og i bakrom. Mine ambisjoner er å hjelpe laget til å få en enda bedre sesong enn i fjor, og jeg håper vi kan gjøre det bra i Champions League, sier Thorvaldsdottir. 

Med landslaget skal hun også spille sommerens EM i England, der Island skal møte Italia, Frankrike og Belgia. Hun spilte også i EM i 2017 for Island. 

Branns lag i Toppserien har ambisjoner om å forsvare seriegullet Sandviken Toppfotball tok i 2021. Trener Alexander Straus er godt fornøyd med å ha fått inn en erfaren spiss. 

– Hun har bevist at hun scorer mange mål, og det har hun gjort gjennom hele sin karriere. Hun har også spilt i Champions League, og kan bidra med viktig erfaring før vi skal spille i den turneringen til høsten. Vi har fulgt med henne det siste året, og har prøvd å hente henne tidligere. Denne gangen passet det, og vi veldig fornøyd med å få henne inn. Hun er en vinner, og slike type spillere er viktig for oss, sier Straus. 

Annonse fra Obos-ligaen: