Huseklepp blir ny assistenttrener

Brann har ansatt Erik Huseklepp (37) som ny assistenttrener til A-laget. Han har skrevet kontrakt ut 2023, og starter umiddelbart.

Annonse:


– Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, og det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Brann har betydd mye for meg hele livet og jeg har spilt der i ti år. Nå vil jeg være med å hjelpe klubben opp igjen til Eliteserien, sier Erik Huseklepp til brann.no.

Huseklepp har som spiller i Brann notert seg for 308 kamper og 68 scoringer. Det er bare tre spillere som har flere kamper enn 37-åringen.

Kjenner situasjonen

Brann startet oppkjøringen til årets sesong, onsdag 12. januar. Da er Huseklepp på plass i trenerteamet, som assistenten til Eirik Horneland. Brann har et klart mål for sesongen, og det er å rykke rett opp igjen til Eliteserien.

– Jeg har vært med på alt som spiller i Brann. Jeg har vunnet seriegull, tatt seriemedaljer, rykket ned og rykket opp igjen. Jeg vet hva som venter oss i sesongen som kommer, og kan bidra med min erfaring der, sier Huseklepp.

De to siste årene har Huseklepp vært spillende assistenttrener på A-laget til FK Fyllingsdalen, og han har nådd å ta UEFA-B-lisens i trenerutdanningen.

– Vi er glad for å få Erik med oss. Han vil være et godt supplement til teamet vårt rundt A-laget og han er en fotballklok og analytisk person. Han kjenner også klubben og byen bedre enn de fleste, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

Eirik Horneland har tidligere vært Huseklepp sin trener. Nå blir de kollegaer.

– Vi gleder oss veldig til å få Erik tilbake til SK Brann. Erik har en sterk personlighet og stor erfaring fra sin egen spillerkarriere. Han kommer inn med en offensivitet, godt blikk for spillet og veldig klare tanker om hva som kreves for å lykkes i SK Brann. Han vil gå inn og bli en viktig brikke for at vi skal få bygget et skikkelig godt lag i de kommende årene, sier Horneland.

Sportslig leder, Nagel Jacobsen, ønsker også å takke Andrea Loberto for innsatsen i Brann. Loberto kom inn i trenerteamet sommeren 2021, og hadde kontrakt som strakk seg frem til nyttår.

– Andrea gjorde en god jobb for oss, og jobbet knallhardt og lojalt for klubben. Han var topp profesjonell og jeg ønsker han lykke til videre, sier Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: