Horneland oppsummerer den første treningsuken

Brann har snart lagt bak seg den første uken med fellestreninger etter ferien. Slik oppsummerer Brann-trener Eirik Horneland uken som har gått.

Annonse:
  • Arkivfoto: Marius Simensen/Bildebyrån.

– Vi har hatt en normal oppstartsuke for å få folk i gang etter ferien, sier Horneland. 

Brann tok ferie fra fellestreningene i desember, og mandag denne uken var alle spillerne tilbake på Nymark for treninger igjen. 

Testing og tilvenning 

Mandag hadde Brann en lett fotballøkt, før den "fryktede" testdagen på tirsdag. 

– Da var det løpstester og styrketester, for å få et bilde på hvor vi står fysisk. Så har de andre dagene gått til tilvenning på fotballbevegelser og ball, sier han. 

Etter flere år der fotballen har hatt korte ferier grunnet forlengede sesonger som følge av koronapandemien, tror Horneland ferien man har lagt bak seg var kjærkommen. 

– De siste sesongene har gått i ett, så det var godt å få en skikkelig mental pause. Nå skal vi bruke de neste ukene på å bygge oss godt opp før vi reiser tre uker til Marbella og spiller tre kamper, sier han.

For i de første ukene av sesongen legges mye av det fysiske grunnlaget, som skal forberede spillerne på en lang sesong. 

– Som trener blir man litt utålmodig og vil i gang med å spille mest mulig fotball med en gang. Men jeg forstår at det må gjøres, og Helge Haugen (fysisk trener) er flink til å styre belastningen og intensiteten slik at vi unngår å gå ut for hardt, sier Horneland. 

Nye og gamle kjente

Denne uken var også Ole Martin Kolskogen, Moonga Simba og Filip Delaveris tilbake på treningsfeltet. Trioen var på utlån i 2022, og det er mange måneder siden de siste trente med Brann. 

– Det er kjekt å se dem igjen, og så gleder vi oss til å se mer av dem fremover. Det er alltid spennende å se hvordan spillere man ikke har vært tett på de siste åtte-ni månedene har utviklet seg siden sist, sier Horneland. 

Men i det er ikke bare gamle kjente som er tilbake på treningsfeltet. Denne uken har også flere spillere fra Brann-Akademiet fått muligheten til å vise seg frem. 

– Det gror godt i akademiet vårt, og det er mange spennende unggutter der. Flere andre vil også få prøve seg i tiden fremover, sier Horneland. 

Simba, Kolskogen, Delaveris.jpg
Ole Martin Kolskogen, Filip Delaveris og Moonga Simba.

 

Annonse fra Eliteserien: