Eirik_Holmen_Johansen_signering

Holmen Johansen klar for Brann

Sandefjord-målvakt Eirik Holmen Johansen (26) har skrevet under en fireårig avtale med Brann.

Annonse:

Målvakten kommer fra Sandefjord fotball, der han hadde en meget sterk sesong i fjor. Han ble også tatt ut i A-landslagstroppen til kampene mot Slovenia og Bulgaria i oktober, dog uten å få spille.

26-åringen ankom Bergen samtidig som Branns A-lag hadde årets første trening. Han har i løpet av formiddagen gjennomført medisinsk test og sluttforhandlet kontrakt med sportssjef Rune Soltvedt, som naturligvis er meget tilfreds med signeringen.

- Holmen Johansen har de sportslige og menneskelige kvalitetene vi ser etter. Han har vist gjennom spill for Sandefjord at han holder høyt nivå. At han har vært innkalt på A-landslaget vitner også om kvalitet, påpeker Soltvedt.

Flere år i Manchester City

Branns nye målvakt dro tidlig utenlands da han ble hentet til storklubben Manchester City som tenåring. Han har også vært i deres samarbeidsklubb New York City FC. Nå blir Bergen hjemstedet hans de neste årene.

- Brann er en av Norges største klubber, og kanskje den kuleste å spille for på grunn av byen og fansen. Det frister også med spill i Europa, forteller nykommeren.

Han er ambisiøs og vil gjerne få debuten på A-landslaget via Brann-spill:

- Når Brann ønsker å satse på meg er det en fantastisk mulighet. Jeg tror også dette er et godt valg når jeg fortsatt ønsker å være med i  landslagsdiskusjonen, forteller keeperen.

Nykommeren kjenner ikke andre spillere særlig godt, men har vært på aldersbestemte landslag med blant andre Henrik Kjelsrud Johansen og Fredrik Haugen.

Avtale ut 2022

Han synes en fireårig avtale er bra for begge parter:

- Jeg har virkelig troen på at dette blir rett for meg, og jeg har lyst å være her lenge. Derfor fire år, forklarer han.

Holmen Johansen slutter seg til Brann-troppen umiddelbart. 

FAKTA

Eirik Holmen Johansen
Født: 12. juli 1992
Fra: Nøtterøy
Nasjonalitet: Norsk
Posisjon: Målvakt
Høyde: 201 cm
Vekt: 102 kg
Tidligere klubber: Teie, Manchester City (England), Scunthorpe United (England), New York City FC (USA), Sandefjord Fotball.
Landskamper: 1 U23, 8 U21, 6 G19, 6 G18, 6 G17, 4 G16, 3 G15.
Kontrakt med Brann: 2022

Gjør som Eirik Holmen Johansen, knytt deg til Brann. Det gjør du best ved å kjøpe partoutkort for 2019-sesongen.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: