Holdt seg i andredivisjon!

Brann 2 unngikk nedrykk fra 2. divisjon etter uavgjort mot Strømsgodset 2 i siste serierunde.

Annonse:

Foto: Bjørn Erik Nesse. Tekst: Ole Ones.

Brann 2 startet comeback-sesongen i 2. divisjon sterkt, og tok flere seire. Senere utover i sesongen har det unge laget fått det tøffere, og mange jevne kamper har bikket i favør motstanderen. Det gjorde at laget ble innblandet i nedrykksstriden, og før siste serierunde var Brann 2 ett av fire lag som kunne rykket ned. 

Allerede nedrykksklare Strømsgodset 2 var motstander i siste serierunde, og utgangspunktet før kampen var klart: Med seier vil Brann holde seg i divisjonen. Med tap vil de være avhengige av hjelp fra et av de andre lagene i ligaen, for eksempel Sotra. 

Brann satset naturligvis på å avgjøre selv, men det ble en skummel start på kampen på Varden. Strømsgodset presset Brann og tok ledelsen etter bare syv minutter. Brann løftet seg utover i omgangen og kom til flere gode sjanser, men Strømsgodset-ledelsen stod til pause. Rett før pause tok heldigvis også Sotra ledelsen i sin kamp mot Gjøvik-Lyn, som var et av lagene som lå bak Brann på tabellen.

Og enda bedre: Herman Stakset kriget inn utligningen til Brann midt i andre omgang. Like etterpå fosset Brann i angrep igjen og Strømsgodset-keeperen så seg nødt til å lage straffe for å unngå baklengsmål. Straffen satte Vegard Hagen sikkert i mål, og dermed hadde Brann snudd kampen på tre minutter!

Tolv minutter før slutt utlignet Strømsgodset til 2-2. Det gjorde imidlertid ingenting, for Brann holdt seg likevel over nedrykksstreken. Nå kan vi forberede oss på en ny sesong i 2. divisjon i 2024!

Annonse fra Eliteserien: