Ho: – Forhåpentligvis blir fansen den 12. mann for oss

Hovedtrener Martin Ho tror supporterne kommer til å spille en stor rolle for Brann når de skal spille returoppgjør mot Glasgow City hjemme på Brann Stadion.

Annonse:

Se intervju i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Under trekningen fredag ble det klart at Branns kvinnelag møter Glasgow City FC i play-off til Champions League. Det skotske laget ligger på en foreløpig tredjeplass i den øverste ligaen i Skottland, men vant serien i fjor. Det er også det laget som har vunnet flest ligatitler og cuptitler i landet siden 2000. 

Hovedtrener Martin Ho kjenner til laget fra før, og har spilt mot de som trener før.

– Tøff trekning. De er høyt respekterte, har flere nasjonale titler og vunnet ligaen flere ganger. De har også vært veldig suksessfulle i Champions League flere ganger, så de har bred erfaring både i nasjonal og europeisk fotball. Det blir en tøff kamp for oss uansett hva, så vi må sørge for at vi forbereder oss godt nok. Analyserer spillet og har en god nok kampplan, og reiser dit og presterer godt, sier han.

Den første kampen spilles enten 10/11 oktober i Skottland, før returoppgjøret skal spilles på Brann Stadion enten 18/19 oktober. At den siste kampen skal spilles hjemme, tror Ho vil ha en positiv betydning for laget. 

– Det blir veldig fint for spillerne å spille foran supporterne her på Brann Stadion. Det skaper nok mye entusiasme her i byen med all fansen, spillerne og familiene deres. Forhåpentligvis blir fansen en slags ekstra bonus for oss, og den 12. mann for oss når vi spiller kampen, sier han. 

Dersom Brann vinner dobbeltoppgjøret hjemme og borte, går de til gruppespillet i Champions League.

Men først står en ny Toppserie-kamp for tur, og lørdag 16. september kl. 15.00 skal Brann spille mot Avaldsnes på bortebane.

– Planen er å vinne kampen, forhåpentligvis. Men enda viktigere, å prestere godt. Jeg fokuserer mest på hva vi kan kontrollere, og at vi presterer på et nivå jeg vet vi kan. Vi har vist i de tidligere kampene at vi kan gå å få et godt resultat, men desto viktigere er det å respektere motstanderen.  Vi må sørge for at vi presterer på et optimalt nivå. Gjør vi det, så gir vi oss selv sjansen til å vinne. Hvis vi ikke gjør det, så kan det bli en lang dag, sier Ho.

Billetter til kampen mot Avaldsnes kan du kjøpe her. Etter helgen blir det en lengre pause fra Toppserien på grunn av landslagssamling. Neste hjemmekamp er derfor tirsdag 4. oktober på Stemmemyren mot Røa, og du kan allerede nå kjøpe billetter her.

Annonse fra Eliteserien: