Her er kvinnelagets nye sportslige leder

Aleksander Olsen (38) er ansatt som ny sportslig leder for Branns kvinnelag. 38-åringen har de siste sesongene vært hovedtrener for Kolbotn i Toppserien, og begynner i Brann rett over nyttår.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildebyrån.

– Jeg gleder meg fryktelig til å komme i gang, og bli kjent med hele klubben. Brann som klubb og Bergen er noe mange fotballfolk drømmer om å være en del av, sier Olsen til Brann.no.

38-åringen har nylig fullført trenerkurset UEFA Pro, som er det høyeste nivået på trenerutdanningen. Han har også en mastergrad i coaching og psykologi ved Norges idrettshøyskole, i tillegg til lang fartstid i fotballen.

Vålerenga, Fredrikstad og Kolbotn

Han begynte treneryrket i akademiet til herrelaget til Vålerenga, der han var i rundt ti år. Han var blant annet trener for rekruttlaget og utviklingssjef for akademiet der. I Fredrikstad var han assistenttrener og utviklingsansvarlig, og han har vært sportssjef ved Wang Toppidrett både i Oslo og Fredrikstad. De tre siste sesongene har han vært hovedtrener for Kolbotn i Toppserien.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått landet en sportslig leder til kvinnelaget, som har sterk kompetanse og lang erfaring. Han har den høyeste trenerutdanningen, i tillegg til mastergraden i coaching og psykologi, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

Olsen tar over som sportslig leder etter Olli Harder. Harder blir hovedtrener neste år, en rolle han har kombinert med jobben som sportslig leder siden i sommer. Da reiste hovedtrener Alexander Straus til Bayern München.

Olsen begynner i jobben allerede i januar.

– I rollen som sportslig leder skal han være med på å forme kvinnesatsingen til Brann i årene som kommer, slik at vi fortsatt skal være med å kjempe om de gjeveste titlene i Norge. Han kommer inn med gode referanser, og tilfører kompetanse og erfaring til et allerede sterkt team rundt kvinnelaget vårt, sier Kalvenes.

Tilpasning

Olsen har familie på Østlandet, og vil veksle mellom å ha arbeidssted i Bergen og utføre deler av oppgavene fra hjemmekontor.

– Det blir spennende å jobbe med det ypperste kvinnefotballen i Norge har å by på. Brann har ambisjoner, og vil komme seg inn i Europa, sier Olsen.

Annonse fra Eliteserien: