Her er den nye Brann 2-treneren

Roger Naustan tar over ansvaret for Branns eldste talenter kommende sesong.

Annonse:

37-åringen trente Levanger i OBOS-ligaen i fjor, men kompetansen som gjør ham til et godt valg som ny Brann 2-trener har han først og fremst skaffet seg gjennom mange sesonger i akademiet til Rosenborg.

Faglig leder for Brann-Akademiet, Magni Fannberg, gleder seg over at Naustan er mannen som skal overta jobben til Morten Kalvenes som nå skal bli assistenttrener i Bodø/Glimt. Han tror de unge og ambisiøse spillerne på Akademiet vil få god utvikling med Naustan inn i teamet sammen med Brede Skahjem Tokvam.

- Det er svært gledelig å få Naustan inn som hovedtrener i Brann 2-gruppen. Han har en meget relevant bakgrunn og utdanning for jobben og menneskelige egenskaper som er rett for oss, mener Fannberg.

Ønsket seg noe nytt

Da Naustan ble trener for Levanger i OBOS-ligaen før 2018-sesongen forlot han akademiet til Rosenborg, der han med unntak av ett år i Byåsen Toppfotball hadde jobbet siden 2009. Med seg fra Rosenborg fikk han svært gode skussmål og uttalelser som signaliserte at han etter hvert ville returnere til Lerkendal.

Men når Naustan nå returnerer til en storklubb for å jobbe med de beste talentene, er det altså i Brann. Slik forklarer han valget:

- Nå ønsket jeg å gjøre noe helt nytt. Det blir spennende å dra til en ny plass, en stor klubb der jeg kan få - og gi - nye impulser. Jeg vet hva jeg går til på grunn av alle årene i Rosenborgs, men samtidig er dette noe nytt, forteller den nye Brann 2-treneren.

Naustan har ledet RBK-talentene mot Brann mange ganger, spesielt i perioden 2010-2015 da lagene møttes i flere NM-finaler.

- Jeg kjenner ikke dagens generasjon så godt, men forventer at det er en god gruppe. Jeg vet jo at flere er på G18-landslaget. Det blir spennende å bli bedre kjent med dem, sier Naustan.

Den nye Brann 2-treneren er utdannet ved Norges Idrettshøgskole. Der skrev han blant annet sin masteroppgave med tema «Hva er avgjørende for å slå gjennom i Tippeligaen som tenåring?». I Rosenborg fikk han gleden av å jobbe med talentfulle ungdommer som faktisk klarte å ta dette vanskelige steget.

Kjente navn som Ole Sælnes, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson, Alexander Sørloth, Markus Henriksen og Mushaga Bakenga er alle utviklet via Rosenborg-skolen i tiden da Roger Naustan hadde en sentral rolle der.

FAKTA

  • Roger Naustan

  • Født: 18. januar 1981

  • Fødested: Åfjord i Trøndelag

  • Trenererfaring: Åfjord (G19), Kretslag Oslo fotballkrets, Skeid (G19), Byåsen (hovedtrener A-lag), Rosenborg 2 (assistenttrener og hovedtrener), Levanger (hovedtrener A-lag)

  • Trenerutdannelse: Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og mastergrad (i trenerrollen) ved Norges Idrettshøgskole. UEFA Pro-lisens

  • Aktuelt: Ny Brann 2-trener (kontrakt for 2019)

Annonse fra Eliteserien: